Dario Šimic medu svjedocima u "Offsideu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako vec 21 osoba u pritvoru ceka nastavak istražnog postupka, neslužbeno se saznaje da policija i dalje obavlja nove razgovore u sklopu akcije "Offside" tako da se uskoro mogu ocekivati i proširenja istražnog zahtjeva.

Iz policije su i nakon prepuštanja 22 osumnjicenika USKOK-u najavili da se obrada nastavlja, i to ne samo na teritoriju Hrvatske, a neslužbeno je spominjano i povecanje broja zahvacenih osoba. Nastavak obavijesnih razgovora tek je dokaz da se slucaj i dalje kotrlja, a u kojim bi smjerovima trebao ici, pokazat ce buducnost.

U meduvremenu, neslužbeno se saznaje da je medu svjedocima koje USKOK namjerava pozvati i poznati hrvatski internacionalac te novo-staro ime u Dinamu, Dario Šimic. No, kako se saznaje, njegovo pozivanje ne znaci da se u pricu uplicu i Dinamove utakmice, jer je Šimic pozvan da svjedoci o dijelu istrage koje se tice NK Medimurje.

Kakve veze covjek koji je posljednju sezonu odradio u Monacu, doduše manje-više bez ozbiljnijih nastupa, ima s klubom iz Cakovca, za sada je teško dokuciti. Ocekivano, na popisu svjedoka koji se ticu Medimurja je i direktor kluba Stjepan Hamonajec te sportski direktor Miljenko Dovecer. Društvo ce im na klupi za svjedoke raditi i brazilski nogometaš Jesus, koji je clan tog kluba.

USKOK ce tijekom istrage pozvati i predsjednika NK Zagreba Dražena Medica te bivšeg trenera tog kluba Igora Štimca. Njih ce se pitati o utakmicama koje je Zagreb igrao s klubovima u kojima su bili osumnjiceni igraci.

Nije iznenadenje da je zbog Zadrovih dvoboja koji su zanimljivi na popisu svjedoka trener prve ekipe Dalibor Zebic te Reno Sinovcic, alfa i omega kluba sa Stanova. Sve u svemu, šezdesetak svjedoka trebalo bi biti pozvano, a najviše je predvideno za osobe koje se sumnjice za koordinaciju uplata, slovenske državljane Dina Lalica i Admira Suljica te "domaceg" Vinka Šaku.

Kako prolazi vrijeme, sve je jasnije da su osumnjiceni koristili prednosti sustava kladenja kineskih kladionica, prije svega onih smještenih u Hong Kongu. Naime, za razliku od vecine europskih kladionica, ove nemaju limit uloga, tako da je bilo moguce ulagati golem novac na dvoboje koje se "sredivalo".

Takoder, dio igraca koji se kladio u domacim kladionicama nije igrao na bijesne uloge, s obzirom na to da šefovi kladionica u takvim slucajevima trebaju odobriti uplatu, a takve stvari najcešce vode i do blokiranja ponude tog para.


Podijeli: Facebook Twiter