Darinko Kosor ponovo predsjednik HSLS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Darinko Kosor izabran je u subotu popodne ponovo za predsjednika HSLS-a. On je na izbornom saboru stranke dobio 356, a njegov protukandidat zagrebacki odvjetnik Mladen Gajski 140 glasova.

Novi stari predsjednik Kosor u svom je govoru naglasio da se stranka sada treba pripremati za lokalne izbore koji ce se održati u svibnju 2013. te nastaviti insistirati na programu s kojim se išlo na parlamentarne izbore u prosincu prošle godine, a koji je strucna i gospodarska javnost ocijenila kao daleko najbolji medu svim programima koje su stranke ponudile.

Izborna je skupština prošla bez vecih polemika, a najkriticniji je bio Dražen Breglec koji je kritizirao vodstvo stranke zbog debakla na parlamentarnim izborima na kojima nije osvojen ni jedan saborski mandat, a HSLS je nakon više od 20 godina izgubio parlamentarni status.

Breglec je bio protukandidat Kosoru na prošlom izbornom Saboru HSLS-a koji se održao krajem 2009. u Slavonskom Brodu, nakon cega se pasivizirao u stranci. Izaslanici izbornog sabora izabrali su i cetiri nova potpredsjednika HSLS-a.

To su Dario Hrebak, Linda Rosina Gajšek, Dragutin Kranjcec i Miroslav Venes. Na izbornom saboru HSLS-a održanom u zagrebackom hotelu Antunovic bio je i dugogodišnji predsjednik stranke Dražen Budiša. Gajski je cestitao Kosoru i zaželio mu puno uspjeha.


Podijeli: Facebook Twiter