Darinko Kosor dao otkaz samom sebi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik Središnjeg vijeca stranke Davor Žmegac nakon izbornog neuspjeha na parlamentarnim izborima dali su svoje mandate na raspolaganje.

O tome ce se, prihvacaju li se njihove ostavke ili ne, izjasniti Središnje vijece na sjednici zakazanoj za 17. prosinca, a bez obzira na stav Središnjeg vijeca, za pocetak veljace je zakazan izborni sabor stranke.

Istodobno je sedam zaposlenika u HSLS-u, medu kojima je i Kosor, dobilo otkaz koji stupa na snagu 15. prosinca. Kosor je davanje otkaza obrazložio gubitkom prihoda iz proracuna, a buduci da nema uvjeta za isplatu place dužan je "ponuditi otkaz".

On ocekuje da ce stranka nekoliko mjeseci nakon izbornog sabora stvoriti uvjete za ponovno zapošljavanje nekoliko ljudi. Kosor je napomenuo da je prema broju osvojenih glasova HSLS cetvrta stranka i "time je još tragicnije što nismo osvojili ni jedan mandat".

- Broj glasova je vrlo ozbiljan, broj mandata vrlo neozbiljan, izjavio je Kosor na konferenciji za novinare. (T. Po./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter