Darija Kinzer ide na Eurosong

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mlada pjevacica Darija Kinzer predstavljat ce Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, nakon što je s najviše glasova televizijskih gledatelja pobijedila u finalu natjecanja Dora pjesmom "Lahor" Borisa ?urdevica.

Poslije dva mjeseca natjecanja pred televizijskom publikom u finalu Dore ostali su zagrebacki pjevac Jacques Houdek i Kinzer koja ranije nije bila poznata hrvatskoj javnosti.

Darija i Jacques izveli su po tri skladbe koje su uz Borisa ?urdevica napisali Lea Dekleva i Ante Pecotic. Kada su izbrojeni glasovi žirija i publike oboje su ponovno izveli najbolje ocijenjenu pjesmu "Lahor".Nakon druge izvedbe gledatelji su glasovanjem odluciti da ce Hrvatsku na Eurosongu predstavljati Darija Kinzer.

U finalnoj emisiji Dore 2011. nastupile su i prošlogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu, ženska grupa Feminnem, a Boris Novkovic i Petar Grašo prvi su put izveli nove pjesme umjetnickih suradnika Toncija Huljica i Gorana Bregovica.

Komentirajuci finaliste Dore, Goran Bregovic kazao je da se "Eurosong stalno mijenja" zbog cega njegovoj dinamici pridonose i pjevaci. Uz Huljic i Andreja Babica clanica žirija bila je Severina Vuckovic koja je kazala da joj se svidio novi koncept Dore.


Podijeli: Facebook Twiter