Dar es Salaam: Pod ruševinama 34 mrtva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema zadnjim podacima, od posljedica rušenja dvanaesterokatnice u izgradnji u Dar es Salaamu u petak, poginule su 34 osobe, nakon što je još nekoliko tijela izvučeno iz ruševina, izjavio je u ponedjeljak član uprave glavnog grada Tanzanije.

Spasilačke ekipe raščistile su veći dio ruševina te su uspjele doprijeti do mjesta gdje su bile podrumske prostorije. Pretpostavlja se da se pod ruševinama nalazi još tijela.

Uslijed rasta tanzanijske ekonomije došlo je do buma u građevinskom sektoru u zemlji, no prebrza izgradnja nije u skladu sa sigurnosnim standardima.

"Dosad smo iz ruševina izvukli 34 tijela. Vjerujemo da ćemo potragu završiti danas i objaviti konačan broj poginulih. Tijela su se već počela raspadati, pa želimo završiti potragu kako bi obitelji mogle pokopati svoje bližnje," kazao je član uprave.

U petak se u blizini džamije u Dar es Salaamu srušila dvanaesterokatnica u izgradnji. Pod ruševinama je ostalo 40-ak osoba, uglavnom građevinskih radnika, a među poginulima je i nekoliko dječaka koji su se igrali na obližnjem nogometnom igralištu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter