Danteov trg: Za parkiranje jednima kazna, drugima ne!


Danas nam se u redakciju javio čitatelj iz Pule ogorčen što je u Prolazu kod kazališta (slijepa ulica koja vodi od pošte prema Ulici Sergijevaca) dobio kaznu za nepropisno parkiranje.

- Priznajem, krivo sam parkirao jer na početku ulice, s lijeve strane, stoji znak na kojem piše da je zabranjeno parkiranje za sve osim za četiri dostavna vozila. No, kazne nije dobio nitko tko je bio parkiran naprijed od toga znaka, gdje je oznaka početka pješačke zone, veli nam ogorčeno vozač.

Na terenu smo i sami vidjeli da je situacija oko Danteova trga doista apsurdna - navodna pješačka zona krcata je parkiranim automobilima, a pojedinci su parkirani čak i na samome trgu. S obzirom na to da je parkirno mjesto u gradu doista teško naći, očito je da komunalni redari onima u pješačkoj zoni gledaju kroz prste, no tim je više opravdano ogorčenje našeg čitatelja koji je jedan od onih rijetkih s početka ulice koji je dobio kaznu.

Vladimir Brmbolić, voditelj službe prometnih redara Grada Pule veli da je situacija, nakon zatvaranja Rive, u toj ulici specifična, no njima je prioritet postupati po propisima i osigurati dostavu.

- Nama bi bilo najjednostavnije sva vozila u pješačkoj zoni kazniti, no time doista ne bismo ništa riješili. Ovaj je dio Pandorina kutija i teško ju je razriješiti, veli Brmobolić te dodaje da su na teren već izašli djelatnici gradskog odsjeka za promet i prometna policija te da je u proceduri izrada projekta koji bi barem donekle pomirio obje strane.

Detalje o tome na koji bi se način razriješio kaos u ovoj ulici u pulskoj gradskoj upravi nismo uspjeli doznati.( Snimila i napisala B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter