Danko Koncar ispitan kao svjedok

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danko Koncar, cija je firma Kermas ulaganja prema dosadašnjim istražnim zahtjevima oštecena za 73 milijuna kuna, prvi put od izbijanja afere "Koncar-Cetinski", na Županijskom sudu u Puli pred istražnim sucem Svetislavom Vujicem ispitan je kao svjedok. Na sud je stigao nešto prije devet sati u pratnji odvjetnika Gorana Veljovica, no na sudskom hodniku cekao ga je odvjetnik Damir Krpan, koji ga zastupa u ovom predmetu kao oštecenika, ali koji u tom svojstvu nema pravo prisustvovati ispitivanju svog klijenta u istrazi.

Ispitivanju Koncara prisustvovali su Vinka Cetinski s odvjetnicima Ljubišom Drageljevicem, Dubravkom Vežom i Hrvojem Mišeticem, zatim Mijo Culic, odvjetnik njezinog supruga Mirka Cetinskog, Romina i Željan Hrvatin s braniteljicom Marijom Budimir, odvjetnik Tomislav Brguljan iz odvjetnickog ureda Vukic koji zastupa Borisa i Marina Sorga te odvjetnik Mattea Cetinskog Davor Radakovic. Zbog velikog broja prisutnih istražno se rocište održalo u velikoj raspravnoj dvorani Županijskog suda.

Rijec je o tek jednom u nizu rocišta u istrazi koja se vodi protiv navedenih osoba i clanova njihovih obitelji koji se sumnjice da su prilikom kupoprodaje nekretnina u Istri za racun Koncara prijevarom oštetili Kermas ulaganja za 73 milijuna kuna. Osim toga, s nedavnim proširenjem istrage na Mirka i Mattea Cetinskog svi osumnjiceni terete se i za pranje novca.

Danko Koncar pred sucem je govorio od 9 do 13.40 sati, uz dvije pauze od po desetak minuta. Upravo smo prvu pauzu iskoristili kako bismo ga zamolili za izjavu, no kazao nam je da ne smije govoriti o istrazi.

- Ništa vam ne mogu reci jer me istražni sudac izricito upozorio da je istraga tajna. Možda cu više moci reci ako jednog dana bude podignuta optužnica, no sada sam vezan tajnošcu istrage, kratko je kazao Koncar.

Ništa rjecitiji nisu bili ni drugi osumnjicenici i njihovi odvjetnici. Ljubiša Drageljevic, odvjetnik Vinke Cetinski, koji je dosad u nekoliko navrata davao izjave, rekao je da ovaj put nema ništa za reci. Odvjetnik Mirka Cetinskog Mijo Culic kazao je tek da i njega obvezuje tajnost istrage te dodao da se njegov branjenik osjeca dobro.

Braniteljica Romine i Željana Hrvatina, odvjetnica Marija Budimir, rekla je da je vrlo zadovoljna što je u istražnom postupku kao svjedok konacno ispitan i Danko Koncar dodavši da su sada pozicije obrane, u odnosu na tvrdnje prihvacenog istražnog zahtjeva i zahtjeva za proširenjem istrage, daleko uravnoteženije negoli je to bilo dosad. (Piše Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter