Dankinja grupno silovana u New Delhiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija u New Delhiju privela je na ispitivanje 15 muškaraca u vezi s grupnim silovanjem danske turistice u središnjem dijelu grada u utorak navečer, što je ponovno dovelo u prvi plan seksualno nasilje u Indiji, javljaju u srijedu svjetske novinske agencije.

Pedesetjednogodišnju Dankinju napala je skupina muškaraca na području Paharganja u utorak navečer. Policija je priopćila da je silovana uz prijetnju nožem. "Prijavljena je pljačka i silovanje", rekao je glasnogovornik policije Rajan Bhagat za Reuters. "Ispitujemo skupinu muškaraca."

Policijski posebni povjerenik Deepak Mishra izjavio je da je policija "identificirala muškarce umiješane u zločin i provodi daljnju istragu". Dankinja je rekla za napad osoblju hotela. Ukraden joj je i novac, iPad i mobitel. Odbila je medicinski pregled i otputovala je natrag u Dansku u srijedu ujutro, navodi policija.

Indiju je u prosincu 2012. potreslo ubojstvo djevojke koja je bila silovana i mučena u autobusu u New Delhiju nakon čega su izbili prosvjedi u cijeloj zemlji, a vlada je pooštrila zakone u borbi protiv seksualnog nasilja. Četvorica muškaraca osuđena su na smrt zbog njezina ubojstva, a jedan se objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji. Šesti, koji je bio mlađi od 18 godina u vrijeme napada, ranije je osuđen na tri godine zatvora, što je maksimalna dopuštena kazna prema zakonu o maloljetnicima.

Godine 2012. svaku 21 minutu bila je silovana jedna žena u Indiji, pokazali su posljednji službeni podaci. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter