Danijelu Ivaničiću i Barbari Belušić prva prava zimska utrka

Marina Novosel, Poreč (J. PREKALJ)
Marina Novosel, Poreč (J. PREKALJ)

Prva prava zima s temperaturom ispod ništice dočekala je sudionike 3. kola Istarske zimske lige u trčanju "Powered by Plava Laguna" u Pazinu. Najmanji broj natjecatelja od dosadašnjih utrka, ali daleko veći od očekivanog zbog najzahtjevnije staze lige, startao je ispred Spomen doma na stazi dugoj 7000 metara. Trčalo se po starom Pazinu te oko Pazinske jame natrag prema cilju kod Spomen doma. Staza je bila kombinacija asfalta i makadama, osim što je na jednom dijelu staze natjecatelje dočekalo iznenađenje u obliku poledice. Riječanin Danijel Ivaničić pokazao je vrhunsku formu te se odmah odvojio od ostalih i drugoplasiranog Tonija Bošca ostavio za skoro cijelu minutu. Treći je stigao Goran Modrušan koji je pojačao na najzahtjevnijem dijelu staze i ostavio grupu u kojoj je bila i prva među pripadnicama ženskog spola, standarno odlična, Barbara Belušić.

Preko sedamdesetoro djece izdržalo je pazinsku hladnoću i istrčalo svoje tri utrke, a pobjednici su Matej Matijaš, Leni Vinčić i Leona Branković.

Odlična organizacija utrke od strane SD Trickeri podstrek je DSR Maraton Uljaniku, organizatoru narednog kola koje će se već sljedeće nedjelje održati u Puli, na Bunarini. (GI)

Snimio: Milivoj MIJOŠEK


Podijeli: Facebook Twiter