Danijela Ustic predsjednica Volonterskog centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Inicijativa za osnivanje Volonterskog centra, u sklopu Obiteljskog centra Istarske županije, donijela jednoglasnu odluku o formaliziranju svog rada na razvoju volonterstva i afirmaciji volonterskog rada u društvu.

Volonterski centar Istra osnovan je kao neprofitna organizacija, a osnivaci su udruge Zelena Istra, Metamedij, ZUM i Suncokret Pula te fizicke osobe Elvis Fekete, Nevija Srdoc i Danijela Ustic, koji zajedno cine i Skupštinu Volonterskog centra Istra.

Za clanove Upravnog odbora izabrane su Suzana Fraberger, Svetlana Stojanovic i Danijela Ustic, koja je jednoglasnom odlukom izabrana i za predsjednicu Volonterskog centra Istra.

Ideja o osnivanju Volonterskog centra je svjetlo dana ugledala u prosincu 2009. godine kada su udruge Zelena Istra, Suncokret, Metamedij, ZUM, Casoni Vecchi te Gradsko društvo Crvenog križa Pula i Obiteljski centar Istarske županije, pokrenule Inicijativu za osnivanje Volonterskog centra Istre, kako bi se volonterski rad u Istarskoj županiji objedinio, ojacao i razvijao s osnovnim ciljem jacanja civilnog društva i podizanja kvalitete života u našoj županiji.

Od tada je Inicijativa provela niz edukacija za gradane, javnih akcija i mentorskih podrški organizatorima volontiranja, a pokrenula je i bazu podataka volontera i organizatora volontiranja da bi olakšala povezivanje onima koji žele volontirati s onima koji trebaju volontere.

U tijeku je postupak registracije organizacije pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji, nakon cega ce se Volonterski centar Istra predstaviti javnosti aktivnostima koje su planirane u tekucoj godini.

Rad Inicijative i osnivanje Volonterskog centra Istra kroz protekle dvije godine pomogli su Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, clanice Inicijative i mnogi volonteri diljem Istre. Inicijativni odbor se svima zahvalio.


Podijeli: Facebook Twiter