Danijel Ivaničić i Barbara Belušić reprizirali uspjeh iz Pazina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska zimska liga u trčanju "Powered by Plava Laguna" uspješno je odradilo i četvrtu dionicu lige u Puli. Obećavajuće, sunčano i toplo jutro zamijenili su prije samog starta tmurni oblaci praćeni pojačanim vjetrom te malo smanjili dobru atmosferu. Pred sam start svi su natjecatelji, osim zagrijavanja, odradili i desetak čučnjeva te su time sudjelovali u humanitarnoj akciji pomoći oboljelima od multiple skleroze.

Asfaltna i tvrda, ali brza staza dužine 5600 metara vodila je kroz najljepše predjele poluotoka Verudele. Danijel Ivaničić je opet pokazao vrhunsku formu te je kao i u dosadašnjim utrkama od starta krenuo silovito i iskoristio gostoljubivost domaćina Tonija Bošca i Tina Šošića te ušao prvi u cilj ostavivši sve pratitelje. Barbara Belušić je standardno prva među pripadnicama ljepšeg spola, ukupno četvrta te grabi koracima od sedam milja prema ukupnoj pobjedi lige. Na drugo mjesto plasirala se iznenađenje lige, petnaestogodišnja Leonarda Pavlin, dok je Franciska Marić bila treća. Djeca su se opet odazvala u pristojnom broju te su pokazali borbenost do posljednjeg metra utrke. Nakon utrke slijedilo je druženje uz podjelu priznanja najboljima u besprijekornoj organizaciji DSR Maraton Uljanik.

Liga se nastavlja iduće godine, 14. siječnja, nakon svih praznika i blagdana koji slijede. Domaćin će biti Sveti Petar u šumi gdje su natjecatelji uvijek darivani snježnim pokrivačem. (G. I., snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter