Danijel Ferić i Silvano Hrelja zamjenici Mauricija Licula

Silvano Hrelja, Mauricio Licul i Danijel Ferić (Milivoj MIJOŠEK)
Silvano Hrelja, Mauricio Licul i Danijel Ferić (Milivoj MIJOŠEK)

Kao što smo najavili, Mauricio Licul, kandidat za gradonačelnika Pule koalicije SDP-HSU predstavio je Danijela Ferića i Silvana Hrelju kao kandidate za svoje zamjenike na predstojećim lokalnim izborima. Predsjednik gradskog SDP-a i predsjednik HSU-a i saborski zastupnik namjeravaju se baviti financijama i komunalnim gospodarstvom (Ferić), te društvenim djelatnostima (Hrelja).

Smanjiti cijenu vrtića i prirez

- Riječ je o poznatim osoba u javnosti s kojima želim stvoriti bolju Pulu, jednakih šansi svima i uz uvažavanje mišljenja građana. Program koji namjeravamo provoditi su radili građani, udruge i stručnjaci. Dvojac koji kandidiramo za zamjenike je stoga što jedino ujedinjena oporba može biti alternativa sadašnjoj vlasti. Namjera nam je pojeftiniti cijenu vrtića, smanjiti sadašnju stopu prireza na porez na dohodak, te za mnoge projekte uvesti savjetodavni referendum kako bi građani bili uključeni u njih. Od izbora nema više jednoumlja, nema više Muzila, Katarine, Delfina, pročistača, itd… , rekao je u uvodu Licul.

Ferić, pak, smatra da je pulsko gospodarstvo danas prepušteno "milosti" investitora, bez jasne vizije i poticaja značajnih investicija. Stoga je najavio smanjenje komunalnog doprinosa kako bi se potaklo gospodarske aktivnosti, riješio problem nezaposlenosti i potaklo trošenje novca, a zauzvrat će se dobiti veći prihodi od komunalne naknade.

- Državni ured za reviziju nedavno je iznio mišljenje da Grad Pula nema strategiju upravljanja vlastitom imovinom pa ne čudi da su nam prostori u centru grada zimi prazni, a fasade izgledaju kao da je okončan rat. Umjesto projekta Dolcevita, koja je dala skromne rezultate, uredit ćemo fasade s pulskim poduzetnicima tako da će Grad financirati projekte do 80-90 posto troškova, a zimi ćemo poslovne prostore davati po simboličnoj cijeni, rekao je Ferić, navevši da su za njih kapitalni projekti nastavak širenja obilaznice, rekonstrukcija Ulice 43. istarske divizije, te uređenje gradskim sredstvima kupališta Stoja i Valkane, kao i garažna kuća na Marsovom polju.

Financirati 80-90 posto obnove fasada

Hrelja je rekao da za izbore nudi svoj obraz i ugled za dobrobit Pule, te da njegovo iskustvo može puno toga donijeti za poboljšavanje kvalitete života građanima treće životne dobi, ali i nezaposlenima te učenicima.

- Puli nedostaju Domovi umirovljenika, šira i jeftinija pomoć u kući, bolji i veći vrtićki sadržaji, besplatne knjige i prijevoz za učenike. Nećemo se držati zatvoreni već uspoređivati s uspješnijima od nas, a siguran sam da se može puno više sredstva povući iz europskih fondova, pogotovo u resoru društvenih djelatnosti, zaključio je Hrelja. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter