Danijel Brnos u istražnom zatvoru, priveden i njegov pomagač Mirsad Bahić 

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

Nakon što je petak rano poslijepodne, nakon šest dana bijega, uhićen u Vodnjanu, bjegunac Danijel Brnos (30) iz Vodnjana, osumnjičen je da je počinio kaznena djela pokušaja teškog ubojstva 19-godišnjakinje iz Sv. Lovreča i pokušaja ubojstva 23-godišnjaka iz Bala prošle nedjelje ispred hotela Pineta u Vrsaru, ali i kaznena djela pokušaja protupravne naplate na štetu 25-godišnjaka i prijevare 38-godišnjakinje, te ga je policija u subotu, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u prijepodnevnim satima odvela u pritvorsku jedinicu PU istarske. Osim njega, uhićen je i 27-godišnjak, za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela i pomagao Danijelu Brnosu u pokušaju protupravne naplate na štetu 25-godišnjaka.

Danijel Brnos je danas u 17 sati u pratnji odvjetnika Roberta Mikca prepraćen na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, dok je njegov pomagač Mirsad Bahić nakon ispitivanja pušten na slobodu, ali uz mjeru opreza koja mu je izrečena.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je da je Danijel Brnos 7. svibnja oko 14 sati ispred hotela u Vrsaru, na štetu 19-godišnje djevojke počinio kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, a na štetu 23-godišnjaka kazneno djelo ubojstva u pokušaju. U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni Brnos u petak 12. svibnja oko 12 sati u Vodnjanu, u namjeri naplate duga, uz pomoć 27-godišnjaka ostavio prijeteću poruku 25-godišnjaku.

Također je utvrđena osnovana sumnja da je Brnos u vremenskom razdoblju od 24. listopada 2016. godine do sredine siječnja 2017. godine u više navrata doveo u zabludu 38-godišnjakinju da joj posudi novac koji je on trebao uložiti u posao od kojega bi oboje ostvarivali dobit.

Policija tereti 27-godišnjaka da je u vremenskom razdoblju od 10.-12. svibnja 2017. godine pomagao osumnjičenom Danijelu Brnosu kojega je zbrinuo i krio u kući u kojoj boravi, kao i da je 12. svibnja pomogao Brnosu u počinjenju kaznenog djela protupravne naplate na štetu 25-godišnjaka.

Protiv Danijela Brnosa i 27-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje nastavlja se s obzirom da se sumnja da je Danijel Brnos počinio i druga kaznena djela. (M. Vu.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter