Danijel Brnos još uvijek u bijegu

Dio projektnog tima škole s mentoricom (arhiva TUŠ Antona Štifanića)
Dio projektnog tima škole s mentoricom (arhiva TUŠ Antona Štifanića)

Potraga za odbjeglim Danijelom Brnosom iz Vodnjana ušla je u peti dan i još mu nema traga. Istarska policija je za potrebe traženja angažirala helikopter i veći broj policajaca, no njihov broj i pozicije veće koncentracije potrage neće iznositi u javnost radi složenosti istrage.

Činjenica je da su oboje ozlijeđenih dobro i da za sada, od pucnjave, nitko nije imao bliskih susreta sa Brnosom. Također, policija dobiva dojave o kretanju Brnosa koje valja provjeriti, a koliko ih je do sada bilo relevantnih biti će poznato tek kada policija bude riješila slučaj.

Podsjetimo da je Brnos u nedjelju oko 14 sati pucao iz pištolja u 19-godišnjakinju iz Svetog Lovreča i 23-godišnjaka iz Bala, ispred hotela Pineta u Vrsaru. Brnos je u nedjelju sačekao 19-godišnjakinju pri dolasku na posao i nakon kratke verbalne svađe u nju ispalio nekoliko hitaca, te je nakon toga isto tako pucao i u 23-godišnjaka koji je pokušao pomoći nesretnoj djevojci.

Ozlijeđeni dvojac je pukom srećom prošao sa prostrijelnim ranama bez da je im ozlijeđen niti jedan vitalni organ. Brnos je policiji poznat od ranije, a najpoznatiji je slučaj iz 2012. godine kada je napao policajce i pobjegao iz zgrade policije, no ubrzo je uhvaćen.

Iz policije doznajemo da policijski službenici PU istarske nastavljaju intenzivno tragati za osumnjičenim Danijelom Brnosom. Istarskoj policiji pomoć pružaju i policijski službenici iz drugih policijskih uprava. Dojave građana o mogućim lokacijama osumnjičenog i dalje se zaprimaju te policija zahvaljuje građanima na njihovom angažmanu. Svaka zaprimljena dojava i informacija provjerava se sukladno čemu se poduzimaju mjere traganja na više lokacija. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter