Danijel Baldi osloboden optužbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danijel Baldi (24) iz Tara nepravomocno je osloboden na pazinskom Opcinskom sudu optužbi za pokušaj provale u bankomat lani na Staru godinu u Vlašicevoj ulici u Porecu. Na objavu presude Baldi je došao iz pulskog pritvora u pratnji pravosudnih policajaca te je nakon objave presude sutkinja izdala rješenje o puštanju na slobodu. Objavi su prisustvovali njegov otac i nevjencana supruga.

Prema optužbi, Baldija se teretilo da je uz pomoc smjese acetilena i kisika namjeravao dignuti u zrak bankomat Erste banke u sklopu trgovine Diona. Takoder, da je na bankomatu izbušio tri rupe u koje je ugurao cijevi plinske boce, a u trecu žice koje su bile spojene na elektrošoker.

No, kada se oglasio tihi alarm na mjesto dogadaja upucen je zaštitar koji je zatekao osobu u crnom koja je potom pobjegla ostavivši za sobom boce i elektrošoker. Iako je pokušao uloviti provalnika, zaštitar to nije uspio, vec je pozvao policiju.

Tijekom ocevida policija je kao dokaz uzela elektrošoker, plinske boce i cijevi, a upravo je na elektrošokeru pronaden trag koji je upucivao na Baldija. No, biološkim vještacenjem tragova nije utvrdeno sa sigurnošcu kada su ti tragovi nastali.

Upravo je po tom pitanju Baldi tvrdio da je tijekom pljacki bankomata iz 2011. godine ostalo elektrošokera koje je onda imao u rukama te je moguce da je njegov trag ostao na jednom od njih. Policiji je isto to kazao, no nisu provedene provjere u tom smjeru.

Od pocetka je tvrdio da je nevin i da sa ovim slucajem nema ništa. Za slucajeve iz sijecnja i veljace 2011. godine Baldi je nepravomocno osuden na kaznu zatvora od godinu i 10 mjeseci, a osim njega na zatvorske kazne osudeno je još petero Porecana.

Baldi je do sada u pritvoru proveo što za prva dva slucaja dizanja bankomata u zrak, što za potonji više od 17 mjeseci. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter