Danijel Baldi: Nisam kriv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završeno je sudenje Danijelu Baldiju (24) iz Tara na pazinskom Opcinskom sudu zbog pokušaja dizanja u zrak bankomata lani u Porecu. Krajem tjedna ce sutkinja Marina Buterin objaviti presudu.

Na jucerašnjoj glavnoj raspravi svoje iskaze su dali vještakinja Marina Plivetic te svjedoci Gino Zubalic, Ante Knezovic, Klaudio Kovacic i Dragan Jurilj, a tužilaštvo i obrana iznijeli su završne rijeci. Baldi je na sudenje doveden iz pulskog pritvora u kojem boravi od pocetka kolovoza, dao je kratku obranu, no nije htio odgovarati na pitanja.

Optužnica ga tereti da je lani na Staru godinu u ranim jutarnjim satima izbušio rupe na bankomatu Erste banke u Vlašicevoj ulici u Porecu. U rupe je ugurao gumena crijeva za plin te žice spojene na elektrošoker, no nije uspio aktivirati smjesu jer je naišao zaštitar pa se dao u bijeg.

Baldi je u svojoj kratkoj obrani potvrdio svoj stav da nije kriv za djelo za koje ga se tereti.

- Samo zato što sam prije nešto napravio podvaljuje mi se ovo drugo. Ovo što cu ovdje reci vec sam rekao na poreckoj policiji. Naime, za vrijeme djela za koje sam nepravomocno osuden bilo je više elektrošokera koji nisu oduzeti, a policija u tom smjeru nije provjeravala moje izjave.

Sa svim elektrošokerima i alatom iz prethodnog slucaja sam bio u doticaju. Ne znam gdje su ti elektrošokeri završili, no kod mene nisu, kazao je Baldi. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter