Daniel Rojnic trener Bahreina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od deset godina vrlo uspješnog rada u STK Pula, tijekom kojih je bio najzaslužniji za afirmaciju momcadi Pule kao stabilnog prvoligaša, kao i prvoligaške ekipe Pule koju je protekle sezone i vodio, dojucerašnji glavni trener Daniel Rojnic napustio je pulski klub.

Naime, ovog tjedna Rojnicu pocinje teci jednogodišnji ugovor sa Stolnoteniskim savezom Bahreina, gdje ce sa zagrebackim strucnjakom Borisom Banicekom, koji je u financijsku prijestolnicu arapskog svijeta otišao pocetkom godine, biti trener odnosno izbornik tamošnje reprezentacije.

- Moj posao u Manami, glavnom gradu Bahreina, bit ce fokusiran na mlade dobne skupine, odnosno kadete i juniore, iako mi je u opisu radnog mjesta kompletna reprezentacija. Do sada je od svog dolaska u Manamu sve bahreinske selekcije vodio upravo Banicek, a s obzirom na intenzitet i kvalitetu rada koji je nametnuo, tamošnja federacija, iza koje cvrsto stoji i Olimpijski odbor Bahreina, odlucila je angažirati još trenera. Dijelom i zbog njegovih preporuka, na natjecaju sam izabran kao najbolji kandidat i odlucio probati iskoristiti takvu priliku - govori Daniel Rojnic.

- Potpisao sam ugovor na godinu dana i nadam se da cu ga, bez obzira na stranu i daleku zemlju, i sve što sa sobom nosi život u pecalbi, uspješno odraditi.

Nakon više inozemnih ponuda uglavnom u europskim zemljama koje je ranije imao, Rojnic je nakon prekida igracke ino karijere i povratka u Pulu bio vrlo uspješan i kao klupski trener, ali i kao trener hrvatskih mladih selekcija. Ponuda koju je sad dobio iz Bahreina, pogotovo s obzirom na stanje i financijsku situaciju u pulskom i hrvatskom sportu opcenito, spada u red onih koje se ne odbijaju.

- Presudila su dva faktora, sportski izazov voditi reprezentaciju neke druge zemlje, kao i nezanemariv "dodatak", financijski uvjeti. Iako nije bilo presudno, odluci je pridonijelo i zasicenje dosadašnjim uvjetima i stanjem, no u moj klub sigurno cu se vratiti - ustvrdio je Rojnic.

Vec sredinom ovog tjedna Rojnic ce se u Zagrebu prikljuciti Bahreincima koji dolaze na pripreme u Hrvatsku, a potom ce još osam dana sa svojom novom reprezentacijom provesti u Madarskoj. Sredinom srpnja pulski strucnjak zajedno s bahreinskom reprezentacijom iz Zagreba odlazi u Bahrein, ciju selekciju vec od 20. srpnja ocekuje nastup na Igrama zemalja Golfskog zaljeva. Inace, Bahrein ce u prosincu biti domacin juniorskog Svjetskog prvenstva u stolnom tenisu. (Marina VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter