Daniel Načinović objavio album "Bouquet"


Novi album ima poznati istarski kantautor, pjesnik i publicist Daniel Načinović. CD se zove "Bouquet", objavila ga je Matica hrvatska - ogranak Pazin, a na njemu je 14 skladbi među kojima su i neke poznate pjesme znane onima koji posjećuju Načinovićeve nastupe poput "Va Opatije/In Abbazia", "Evviva el vin dell'Istria" ili "Ljubaf ni lahka stvar".

Za većinu je pjesama Načinović napisao stihove i glazbu. Tamo gdje on nije bio glavni stihotvorac uskočio je Bruno Kovačić, a Načinović je preveo i jednu staru pjesmu Marie von Ebner Eschenbach nazvanu "Ein kleines Lied". Glazbu još potpisuju Bruno Krajcar (koji na albumu svira klavir i harmoniku te s Načinovićem pjeva "Grazie Pola"), Duško Rapotec Ute i Ljubo Kuntarić, dok su aranžmane napravili Krajcar, Rapotec, David Trkulja, Aleksandar Valenčić, Mauro Giorgi, Vibor Kačan i Robert Grubišić.

Album je sniman u studijima spomenutih aranžera u Rijeci i Šmriki, ta u studiju HRT Radio Pula, a vokal je sniman u Puli, Rijeci i Pazinu. Glavni i odgovorni urednik te producent je David Ivić koji je grafički oblikovao omot, a za CD mastering bio je zadužen Aldo Spada Ptica. Fotografije su snimili Patricio Valenta i Biserka Načinović.

Prvi album "Ostaj zbogom" Načinović je objavio 2008., a kako podsjeća tekst na omotu, ovom kantautorskom albumu prethodili su brojni Načinovićevi nastupi u raznim školama, likovnim galerijama, te na mnogim dobrotvornim priredbama. Načinovićev festivalski debi zabilježen je u Kastvu 2008. kada je izveo "Va Opatije/In Abbazia" koju je izveo i na Festivalu hrvatske šansone u Koprivnici. Nastupio je potom i na Melodijama Istre i Kvarnera, Čansonfestu i Karnevalfestu u Kostreni. Na albumu još sudjeluju i basist Nenad Mirt, bubnjar Vedran Vojnić, klarinetist Boris Bošković, gitaristi Nenad Vidaković Prco i Emir Grozdanić, te trombonist Slobodan Fak. Prateće vokale pjevaju Irena Kuhar Giorgi, Iva Gortan, Martina Majerle i Sandra Valenčić, a u realizaciji pjesama doprinijeli su i festivalski orkestri. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter