Dani Verude: Tri dana sporta i zabave

Na Mornaru će se odigrati vaterpolski turnir (M. ANGELINI)
Na Mornaru će se odigrati vaterpolski turnir (M. ANGELINI)

Od sutra pa sve do nedjelje održat će se Dani Verude koje u suradnji s Gradom Pulom organizira Mjesni odbor Veruda. Organizacijski odbor, na čelu s Igorom Mrkićem i Marjanom Milovanom, pobrinuo se za bogate cjelodnevne programe tijekom svih dana održavanja. Bit će tako sporta, humanitarnih akcija te zabavnog programa uz glazbu uživo.

Program počinje sutra od 16 sati, kada će se čistiti podmorje uvale na Mornaru. Ronilački klubovi Centar podvodnih aktivnosti i Medulin će, osim toga, svim zainteresiranima prezentirati ronilačku opremu te ih uputiti u čari ronjenje.

- Istovremeno, od 18 do 22 sata na teniskim terenima kod Doma sportova igrat će se tenis, a od 17 do 20 sati u prostorijama udruge za slijepe i slabovidne igrat će se turnir u pikadu, rekao je Milovan, pozivajući sve da se priključe.

U subotu će se održati niz programa. U Osnovnoj školi Veruda, od 9 do 13 sati, odigrat će se turnir u odbojci za osnovnoškolke, a od 16 do 22 sata u prostorijama MO-a Veruda igrat će se turnir u briškuli, trešetama i šahu. Na Mornaru će se, pak, u subotu, od 9 do 17 sati, igrati turnir u vaterpolu, odnosno boćanju.

- U jutarnjim satima u subotu na tržnici Veruda mjerit će se tlak i šećer u krvi, a najmlađe će zabavljati mađioničar Stefano. Prava poslastica bit će seljačka padela koju će pripremati Budimir Žižović i ekipa iz Rock Caffea, najavio je direktor Tržnice Renato Perc te dodao da će se na tržnici održati i tradicionalni Mirisi i okusi Istre uz živu glazbu Trio val.

Ravnatelj Javne ustanove Pula sport Erik Lukšić te Anđelka Ramljak, regionalna menadžerica DM-a, najavili su iznenađenja za najmlađe, odnosno poklon-bonove uz sudjelovanje u igricama, a sve u cilju promocije i namjere da djeca odmalena jedu i žive zdravo. Ravnateljica Crvenog križa Jasna Vekić, članica Humanitarne mreže, istaknula je da će se na tržnici, također u subotu održati i humanitarna akcija za Amara, čiji će se prihod iskoristiti za nastavak njegovog liječenja u Varaždinskim toplicama.

Nakon "radnog" dijela, u subotu navečer na Mornaru slijedi zabavni program uz živu glazbu Deana Bakića. Zadnjeg dana, u nedjelju, od 9 do 13 sati u Domu sportova "Mate Parlov" održat će se malonogometni turnir osnovnoškolaca, od 13 do 15 sati održat će se završnica turnira malonogometnih klubova, a od 15 do 18 sati održat će se revijalna malonogometna utakmica u kojoj će sudjelovati novinari, policija i Park avenija 69. Od 10 do 14 sati, također u nedjelju, ali na Mornaru, održat će se jedriličarska regata Vega kluba u kojoj će sudjelovati čak 38 jedrilica. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter