Dani Verude: Sve puca od sporta i zabave


Na središnjem događaju trodnevne manifestacije Dani Verude, na fešti na Mornaru u subotu, okupilo se, prema nekim procjenama, i do dvije tisuće mladih. Bila je to prva ovogodišnja diskoteka na otvorenom, a kako se atmosfera dodatno zakuhavala zahvaljujući svirci DJ-a i svjetlosnim efektima uz more, tako je na kupalište pristizalo i sve više mladih željnih zabave.

Među njima je bilo i onih koji su tijekom dana, sve do predvečer, napeto pratili razvoj vaterpolo turnira za kadetski uzrast na pontonskom plivalištu. Pobjedu je na koncu odnio Vaterpolo klub Delfin iz Rovinja, dok je drugo mjesto osvojio VK Pula, a treće ekipa Verude. Četvrto je mjesto pripalo VK Poreč.

Subotnja je večer na terasi Mornara, dok su se još odigravale i posljednje utakmice na obližnjem boćarskom igralištu, počela u intimnom okruženju uz laganiju živu glazbu. Okupljene je zabavljao Dean Bakić, pjevajući i svirajući akustičnu gitaru, uz pratnju na klavijaturama, a tek su se rijetki odlučili i zaplesati. Uz terasu su bili prisutni i predstavnici Humanitarne mreže koji su se akcijom "Sportom za Amara" uključili u Dane Verude i prikupljali priloge za liječenje mladog Puljanina Amara Zeca u Varaždinskim toplicama. On je, uslijed teškog pada, oštetio kralježnicu, te mu je neophodan što duži boravak u toplicama kako bi i oporavak i liječenje bili što uspješniji.

Uz subotnji jutarnji program na tržnici Veruda, gdje se pripremala velika Težačka padela, besplatno mjerili tlak i šećer u krvi, odvijao tradicionalni program Mirisi i okusi Istre, a mađioničar Stefano zabavljao najmlađe, većinu je programa trodnevne manifestacije bilo rezervirano za sportska zbivanja. Stoga ne čudi da su organizatori, točnije Mjesni odbor Veruda, u suradnji s Gradom i potporom brojnih volontera, sportskih udruga i klubova, pripremili dinamičan sadržaj za čak 700 natjecatelja.

U petak, nakon čišćenja podmorja Mornara, u što su se uključili ronilački klubovi Centar podvodnih aktivnosti i Medulin, na igralištu Uljanik Standarda igrao se tenis, a u prostoru Udruge slijepih i slabovidnih osoba pikado za slijepe. U subotu su u OŠ Veruda snage u odbojci odmjerile osnovnoškolke, a u prostoru Mjesnog odbora odigran je turnir u briškuli i trešeti te u šahu.

Danas su pak Dom sportova "Mate Parlov" zauzeli zaljubljenici u mali nogomet - održan je turnir za osnovnoškolce, završnica turnira malonogometnih klubova i revijalne utakmice. Ujutro je pak na Mornaru, pod jakom burom, krenula jedriličarska regata s 38 jedrilica. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter