Dani stvaralaštva: Čak 20 programa na pet lokacija

Treću godinu uzastopno provest će se humanitarno oslikavanje majica (Arhiva)
Treću godinu uzastopno provest će se humanitarno oslikavanje majica (Arhiva)

Osme Dane stvaralaštva, koji će se održati od četvrtka do 3. kolovoza, pod pokroviteljstvom gradova Pule i Vodnjana, te Općine Medulin i Istarske županije, a u organizaciji Udruge Art studio, u utorak su na konferenciji za medije najavili pročelnica Upravnog odjela za kulturu Pule Jasmina Nina Kamber, predsjednik udruge Igor Fabris te voditeljice vikend radionica Sonja Milotić Šesto i Vesna Jaklin Pantić.

Radionice za odrasle i djecu

- Manifestacija Dani stvaralaštva ove godine slavi osmi rođendan i zahvaljujući entuzijazmu i energiji koju u nju organizatori ulažu manifestacije iz godine u godinu raste te okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja, rekla je u uvodu Kamber, istaknuvši da je riječ o iznimnoj manifestaciji koja kroz svoje brojne radionice potiče kreativnost kod djece, a posebice kod osoba s posebnim potrebama i osoba treće životne dobi te na taj način ih aktivno uključuje u zajednicu, educira te uvodi u jedan posve novi svijet bez ograničenja s kojima se svakodnevno susreću pružajući im jednu sasvim novu dimenziju.

Upravo stoga pročelnica za kulturu pozvala je Puljane i goste da se uključe i podrže ovu manifestaciju.

- Ove godine očekuje nas preko 20 programa, koji će se održati na pet lokacija u Puli, Vodnjanu, Medulinu, Pomeru i Pješčanoj uvali, a sama manifestacija otvara se sutra u 21 sat u Pješčanoj uvali izložbom keramike Od početka do rakua, naglasio je u ime organizatora Igor Fabris.

U sklopu manifestacije održat će se čitav niz radionica od raku keramike, dekoracije keramike, kiparstva do fresko-slikarstva i to sedam za odrasle, tri za djecu te humanitarni program Art-shirt.

- Od noviteta izdvajam pet izložbi koje će biti postavljene diljem Pule te jednu u Pješčanoj uvali, a koje će građani moći u bilo kojemu trenutku pogledati, pojasnio je Fabris, istaknuvši da se treću godinu zaredom održava se i humanitarni program Art-shirt, oslikavanje i aukcija majica.

Humanitarno oslikavanje majica

- Oslikavanje će se ovoga puta provoditi na tri lokacije, Vodnjanu, Puli i Medulinu, a aukcija bit će 29. srpnja ispred Art Studio Gallery, kazao je predsjednik Udruge Art studio pritom naglasivši kako će sav prihod od prodaje majica biti dodijeljen Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

U utorak su predstavljene dvije vikend radionice, mozaika voditeljice Sonje Milotić Šesto te Dekoracije keramike i kiparstva Vesne Jaklin Pantić. Milotić Šesto, autorica retrospektivne izložbe Rukopis mora i voditeljica vikend radionice mozaika kazala je da će na radionici djeci pokušati približiti klasični rimski mozaik, dok je Vesna Jaklin Pantić najavila nove tehnike oslikavanja na radionici za odrasle. Svi zainteresirani mogu  se prijaviti putem maila: [email protected], ili na brojeve 091-514-2469 i 091-561-5887. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter