Dani šparuga i sipa od 3. do 13. travnja

Šparuge na salatu, s jajima (M. MIJOŠEK/arhiva)
Šparuge na salatu, s jajima (M. MIJOŠEK/arhiva)

U Puli, Vodnjanu, Fažani i Ližnjanu održat će se od 3. do 13. travnja drugi krug manifestacije Gastro proljeće Južne Istre. Travanjska gastromanifestacija na menije ovoga puta donosi šparuge i sipe, i to u cijelom nizu restorana, bistroa i pizzerija.

Dani šparuga i sipa omogućit će uživanje u specijalitetima spravljenim od sezonskih plodova i namirnica po popularnim cijenama - dva slijeda i čaša vina stajat će 80 kuna, a tri slijeda 120 kuna. Navedimo samo neka od jela koje će nuditi ugostitelji - ravioli sa šparugama i pancetom, salata od ukiseljenih šparuga, sipe s krumpirom u fornu, ražnjiće od plodova mora, sipe na savor…

Cilj manifestacije, koju organiziraju turističke zajednice s ovih područja i Ceh ugostitelja Udruženja obrtnika, jest motivirati ugostitelje, ali i domaće te strane goste na uživanje u bogatoj lokalnoj gastronomiji uoči početka sezone.

Uz to, organizirane su i edukativne radionice za ugostitelje i turiste. Inače, ova je manifestacija započela u ožujku kada su gurmani, domaći i strani gosti, mogli uživati u Danima divljači i rakovica u konobama, pizzerijama i restoranima južne Istre.

U drugom krugu manifestacije sudjeluju pulski restorani Amfiteatar, Corinne, Karlo, Oaza, Angulus, Gina, Gardelin, Fantasia, konoba Medeja, Volaria, bistro Bane, Sidney, zatim u Fažani restorani Korta, Marina, Plavi Feral, Stara konoba i Gostionica Fasana. U Valbandonu sudjeluju restorani Navetta, Ulika i Rosignola, u Vodnjanu Vodnjanka, a u Barbarigi Betiga i Bukaleta.

Više informacija o manifestaciji kao i lista uključenih ugostitelja i menija u promotivnoj ponudi mogu se potražiti na internetskoj stranici www.pulainfo.hr. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter