Dani solidarnosti: Prikupljen novac za senzornu sobu

Uključio se i veliki broj djece koja su sudjelovala u raznim aktivnostima (T. GRGIĆ)
Uključio se i veliki broj djece koja su sudjelovala u raznim aktivnostima (T. GRGIĆ)

Dani solidarnosti kao projekt Meliá Hotels International održan je u Umagu sedmu godinu zaredom. Putem programa prikupljaju se sredstva za podršku projektima dječje edukacije te podrške djece s posebnim potrebama.

- Kontinuiranim uspješnim održavanjem ove međunarodne humanitarne akcije Istraturist i Meliá Hotels International potvrđuju svoju trajnu privrženost društveno odgovornom poslovanju. Za nas je svaka kuna uložena u Dan solidarnosti najbolje uložena kuna, jer njome pridonosimo kvaliteti života u lokalnoj zajednici, a time i zadovoljstvu naših zaposlenika. Posebno mi je drago što su zaposlenici to prepoznali i što imamo tako visoku razinu uključenosti, istaknuo je Pablo Suárez, direktor Sol Meliá Hrvatska.

Od kada postoji ovaj humanitarni projekt u Umagu je za najpotrebitije prikupljeno više od 1,1 milijuna kuna, a sudjelovalo je više od 36.000 ljudi. Na ovogodišnjim Danima solidarnosti prikupljeno je 272.000 kuna, a prikupljena sredstva dodijeljena su Udruzi ''Pružam ti ruku – Ti porgo la mia mano'' i djevojčici Larissi Jurišević

Ovu će velikodušnu donaciju Udruga iskoristiti za projekt opremanja senzorne sobe za terapiju s djecom s posebnim potrebama. Larissi Jurišević će donacija pomoći u olakšavanju svakodnevnog života i otvaranju novih mogućnosti.

- Istraturist u potpunosti živi sa svojom lokalnom zajednicom. Zbog toga se trudimo uključiti u sve projekte koji donose nešto novo i nešto dobro našim sugrađanima, a Dan solidarnosti u tom je smislu uistinu jedan od najvrednijih projekata. Zahvaljujem zaposlenicima i posebno našim gostima koji su i ove godine u velikoj mjeri pridonijeli uspjehu akcije, rekao je direktor Istraturista Ronald Korotaj.

Ovogodišnjoj se humanitarnoj akciji odazvao rekordan broj osoba, njih 9.000. Uključio se i veliki broj djece koja su sudjelovala u raznim aktivnostima temu lokalne kulture i zaštite okoliša.

- Iznos od 272 tisuće kuna značajan je i govori kako je ova humanitarna akcija postigla svoj cilj. Govori i o tome kako je veliki broj empatičnih sugrađana koji su uvijek spremni pomoći najpotrebitijima. Sudjelovanje svakog našeg sugrađanina u humanitarnim akcijama od iznimne je važnosti, izjavio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter