Dani školjaka uspješni, uskoro Dani šparuga

Priprema kapešanti u Brtonigli (J. PREKALJ)
Priprema kapešanti u Brtonigli (J. PREKALJ)

Dolaskom proljeća počinje još jedna, najdugovječnija gourmet manifestacija na području klastera Umag - Novigrad - Buje - Brtonigla, a to je sedmo izdanje Dana istarskih šparuga u organizaciji turističkih zajednica tih mjesta. Do tada, točnije do 23. ožujka, traju prvi puta pokrenuti Dani školjaka, u kojima sudjeluje 11 restorana u kojima se tijekom ove akcije mogu kušati jela na bazi svježih školjaka po pristupačnim cijenama.

Promotivni meniji stoje već od 70, odnosno 100 kuna. Sve to organizirano je s namjerom privlačenja gostiju u predsezoni.

- Dani istarskih šparuga trajat će do sredine svibnja. Od listopada opet kreću Dani švoja, a godinu zatvaramo Danima jadranskih liganja. Novu godinu započet ćemo drugim Danima školjaka, kojima ćemo, nadamo se, dovesti još veći broj gostiju, želja je direktorice TZ-a Novigrad Vesne Ferenac.

Od početka veljače u specijalitetima od školjaka uživali su brojni posjetitelji iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Velik interes iznenadio je ugostitelje, nadmašivši njihova očekivanja. Direktorica TZ-a Umag Sanda Bravar Radizlović zadovoljna je odazivom gostiju.

- Svjesno smo ušli u pripremu Dana školjaka u vrijeme kada većina ugostiteljskih objekata ili koristi godišnji odmor ili radi smanjenim intenzitetom. Iznimno nam je drago što smo uspjeli upravo u to vrijeme dovesti značajan broj ljubitelja školjaka i dobre hrane općenito u restorane i konobe sjeverozapadne Istre. Mislimo da time cijela zajednica profitira, zbog čega ćemo ustrajati da Dani školjaka postanu tradicionalno događanje koje se veže za naš kraj, kazala je Bravar Radizlović. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter