Dani ruske kulture u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaško Pucko otvoreno ucilište "Ante Babic" ovih je dana po drugi put organiziralo Dane ruske kulture. Središnji je dogadaj bio koncert ruskih narodnih pjesama, koje su na umaškom Trgu slobode izveli solisti Valerij Barynin i Oksana Kazakova uz pratnju kvarteta Moskovska balalajka.

Ovogodišnji je program ukljucivao i izložbu fotografija studenata VGIK-a (sveruskog državnog sveucilišta za kinematografiju) i projekcije triju filmova ruske nove produkcije - "Admiral" Andreja Kravcuka, "Crta" Julije Kolesnik te "Ispijeni suncem 2" Nikite Mihalkova.

Službenom otvorenju manifestacije prisustvovalo je visoko izaslanstvo Ruske Federacije, a rektor VGIK-a Vladimir Malyshev je u ime umjetnika koji su se tijekom cetiri dana predstavili osobno ili putem svojih djela zahvalio Gradu Umagu, Ucilištu i gradanima na interesu koji pokazuju prema ruskoj kulturi i njihovom stvaralaštvu kazavši da je ova manifestacija poticaj široj suradnji Moskve i Umaga.

Yuriy Laptev, savjetnik za kulturu predsjednika Rusije, napomenuo je da je ovogodišnji program sadržajno bogatiji jer su nadležne institucije u Moskvi prepoznale važnost ove manifestacije kojom se razvija hrvatsko-rusko prijateljstvo. Istaknuo je i da Umag svojom ljepotom i gostoljubivošcu privlaci velik broj turista iz Rusije te da nije slucajno da ga mnogi izabiru kao svoju drugu adresu.

"Grad je zajedno s Ucilištem spreman i dalje razvijati manifestacije koje teže povezivanju ljudi, kultura i obicaja", rekao je umaški gradonacelnik Vili Bassanese, zahvalivši visokom izaslanstvu Rusije na doprinosu organizaciji ovog dogadaja.


Podijeli: Facebook Twiter