Dani otvorenih vrata Plesnog studija Zaro


Posljednji tjedan u veljači Plesni studio Zaro rezervirao je za program Dana otvorenih vrata kada je u svojim prostorima omogućio praćenje treninga pojedinih plesnih grupa svima koji su zainteresirani za ples.

Plesne grupe različitih uzrasta pri Zaru vode Kristina Vranković, Tina Đurišić i Paola Šimunović. Osim plesnoga, sve tri voditeljice imaju i pedagoško obrazovanje - što dakako govori o stručnoj kvaliteti rada s djecom i mladima.

Kako smo se i uvjerili tijekom našeg posjeta jednom od otvorenih programa Zara - atmosfera je izvrsna. Ples se vježba i u bivšem Pionirskom domu i u Rojcu, a pohađaju ga, u raznim skupinama djeca od tri-četiri godine starosti pa sve do polaznika završnih razreda srednjih škola.

Satovi se održavaju isključivo poslijepodne i navečer, a uče se razne vrste plesnih tehnika, od ritmike i plesa za djecu, klasike, jazz-dancea pa sve do hip-hopa.

Posjetili smo skupinu pod vodstvom Tine Đurišić gdje je desetak malih plesačica predškolskoga uzrasta vrlo simpatično vježbalo razne plesne pokrete.

Svaki sat počinje zagrijavanjem, a slijede razne vježbe razgibavanja te jednostavne koreografije, što najmlađe vrlo dobro uspijevaju izvesti. (V. BEGIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter