Dani liganja: Kalamari na čak 80 načina


U sjeverozapadnoj su Istri započeli Dani jadranskih lignji, gourmet manifestacija posvećena jadranskim lignjama, koja se održava diljem konoba i restorana u Umagu, Novigradu, Bujama i Brtonigli.

- Dani jadranskih lignji kao manifestacija predstavlja dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom nadolazećih blagdana. U skladu s projektom Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska365" ovom i drugim manifestacijama koje organiziramo u pred i posezoni želimo potaknuti posjetitelje na posjet Istri tijekom cijele godine. Restorani i konobe koje sudjeluju na ovim danima osmislili su razne delicije koje valoriziraju ovu autohtonu namirnicu i koje su ujedno vrhunski gastronomski doživljaj i nadahnuće za blagdanski meni, izjavila je direktorica Turističke zajednice Brtonigle Michelle Babić.

Za vrijeme ove manifestacije posjetitelji će menije na s jadranskom lignjom imati priliku kušati u 15 konoba i restorana, Astarea iz Brtonigle, Igor, Mulino i Rondo iz Buja, San Benedetto iz Dajle, Gatto nero i Navigare iz Novigrada, Badi iz Lovrečice, Buščina, Melon, Nono i Pergola iz Umaga te Santa Andrea, Toni i Vila Vilola iz Savudrije koji su pripremili 80 raznovrsnih specijaliteta.

- Za naše goste pripremili smo zanimljive i neočekivane kombinacije namirnica s lignjama, ali neće nedostajati niti tradicionalnih specijaliteta. Vjerujem da ćemo gostima opravdati povjerenje i dati im povod za ponovni dolazak, istaknuo je Paolo Paoletić, chef restorana Toni iz Savudrije.

Dani jadranskih lignji posljednja su ovogodišnja gourmet manifestacija, koja motivira posjetitelje da se upute u  sjeverozapadnu Istru zbog ovog događaja koji traje do 10. siječnja. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter