Dani kreativnosti u travnju u Puli

Pula se u unapređenju kvalitete života oslanja i na kreativna i inovativna rješenja (Arhiva/N. L.)
Pula se u unapređenju kvalitete života oslanja i na kreativna i inovativna rješenja (Arhiva/N. L.)

Šesti Dani kreativnosti i inovativnosti, posvećeni temama regionalnog razvoja, kreativnosti, inovacija i istraživanja kao temelja rasta i konkurentnosti, pametnih i kreativnih gradova i ženama kao predvodnicama socijalnih inovacija, ove će se godine održati 19. i 20. travnja u Puli pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i u suradnji s partnerima: Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom poduzetništva i obrta, Hrvatskom gospodarskom komorom, Gradom Pulom i Udrugom za promicanje pozitivnih promjena u društvu.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom ZgForumu događaj su predstavile Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost, Vedrana Likan predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu i Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj te Jasmina Nina Kamber, pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Grada Pule.

Dvodnevna konferencija u Pulu će dovesti eminentne hrvatske i inozemne stručnjake, predstavnike državnih tijela, civilnog društva, privatnog sektora i gospodarstva, znanstvene i kulturne zajednice te kreativne industrije da bi zajedničkim snagama pokrenuli drugačije, kreativne obrasce razmišljanja i djelovanja u svakodnevnom javnom i privatnom sektoru.

- Zadovoljstvo nam je biti domaćinom ove manifestacije. Grad Pula se u unapređenju kvalitete života građana uvelike oslanja na kreativna i inovativna rješenja koja nam pomažu u boljoj organizaciji gradskog života, optimiziranju troškova i općenito u vođenju kompleksnog i živog sustava kao što je grad, rekla je Jasmina Nina Kamber. Dodala je da je na prošlogodišnjim Danima kreativnosti i inovativnosti Puli dodijeljeno priznanje za projekt e-vrtići, kojim je Grad postupak upisa u dječje vrtiće učinio transparentnim i jednostavnim, a građanima uštedio vrijeme i novac.

Središnji događaj bit će svečana dodjela nagrada za kreativnost i inovativnost, za koju se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje su u protekloj godini ostvarile kreativne i inovativne projekte. (Goran ROJNIĆ)

Natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu
Grad Pula i Mreža za razvoj i kreativnost pozivaju sve pravne i fizičke osobe s područja Istarske županije da prijave svoje kreativne i inovativne projekte usmjerene razvoju grada i poboljšanju kvalitete života građana na natječaj "Pametno rješenje za pametnu Pulu". Natječaj je otvoren od danas do 19. ožujka ove godine. Više se može pronaći na www.dki.mrak.com.hr.

 


Podijeli: Facebook Twiter