Dani Julesa Vernea za djecu i mlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dani Julesa Vernea ove ce se godine po 15. put održati u Pazinu, a odvijat ce se od 25. do 29. lipnja, najavila je na konferenciji za novinare Ranka Šepic, savjetnica za vodenje projekata i manifestacija u Gradu Pazinu.

Ovogodišnja ce manifestacija biti posvecena djeci i mladima jer je Jules Verne najviše pisao za djecu i mlade. Stoga ce se organizirati brojni sadržaji interaktivne predstave, radionice, pricaonice, igraonice i neobicna putovanja prilagodena djeci i mladima. Gotovo svi sadržaji su besplatni, a oni koji se naplacuju nude se uz promotivne cijene, dodala je Šepic.

Na programu ce biti predstava "Tko je to izumio" teatra Tirena iz Zagreba, izložba djecjih radova "Neobicno vozilo" u organizaciji Društva Naša djeca Pazin, zatim književna vecer "Zov dalekih obala" s putopiscem i avanturistom Nenadom Vlahovicem i radionica "Sastavite vlastiti Pazinski herbarij" s travarom Frankom Zgrablicem.

Redoviti posjetitelji dogadanja Dana Julesa Vernea moci ce voditi Dnevnik neobicnih putovanja i na kraju, kada skupe najmanje cetiri naljepnice, sudjelovat ce u nagradnoj igri, dodala je Iva Ciceran iz Gradske knjižnice Pazin.

Glavna priredba odvijat ce se u subotu 29. lipnja, kada ce se stariji dio grada vratiti u 19. stoljece, u vrijeme Austrougarske, kada se i zbio dogadaj iz Veneova romana "Mathias Sandorf". Naime, dio tog romana, koji se odnosi na sudenje madarskim urotnicima protiv Becke krune, odvija se u Pazinu. 

Zbog obilnih padalina tijekom zime i proljeca došlo je do odrona u Pazinskoj jami pa se nece moci ulaziti u njeno podzemlje, ali ce se moci prošetati pješacko-edukativnom stazom od Kaštela do hotela "Lovac". Uz to nad Jamom ce se moci "letjeti" zip-lineom, sudjelovati na izletu "Stazom Mathiasa Sandorfa" i poznatoj utrci "Put oko Pazina za 80 minuta". (M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter