Dani Julesa Vernea bogatiji nego ikad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak 20. lipnja pocinju 14. dani Julesa Vernea, najavili su predstavnici organizatora, Grada Pazina i Turisticke zajednice središnje Istre, na konferenciji za novinare.

- Ovogodišnji ce se, zahvaljujuci Seenet programu, razlikovati od dosadašnjih, ponajprije jer su nabavljeni kostimi koji ce manifestaciju uciniti zanimljivijom i prepoznatljivijom, najavio je Boris Demark, gradski procelnik za društvene djelatnosti, odjeven u kreaciju Tajane Štasni, gospodsko odijelo sredine 19. stoljeca, iz vremena u koje ce otputovati sudionici i posjetitelji Dana Julesa Vernea.

Njima se obilježava literarni dogadaj iz Verneova romana "Mathias Sandorf" koji se 26. lipnja 1867. dogada u Pazinu, gdje glavni junak u Kaštelu biva osuden na smrt, ali se spašava bijegom kroz Pazinsku jamu.

Ovogodišnji Dani posveceni su neobicnim putovanjima pa ce sudionici moci uživati u letu balonom ili zip-lineom, celicnim užetom razapetim preko Jame, od hotela Lovac do Kuce za pisce. Obiteljima je namijenjen avanturisticki pohod stazom Mathiasa Sandorfa, vlakom od Pazina do Kanfanara pa potom pješice do Dvigrada, zatim biciklima do Limske Drage i na kraju brodom do Rovinja.

- Ne samo za ova, vec i brojna druga neobicna putovanja i dogadanja zainteresirani se mogu predbilježiti na internetskim stranicama Julesvernedays.com, dodao je Radenko Slokovic, direktor TZ-a središnje Istre.

- Iako ce neka od neobicnih putovanja imati svoju premijeru na Danima Julesa Vernea, zainteresiranima ce biti na raspolaganju tijekom citavog ljeta. Stoga ce svi koji narednih dana propuste let balonom ili zip-line, to moci uciniti do jeseni kad god to požele, rekao je Slokovic i pozvao sve koji se bave turizmom u ovim krajevima da neobicna putovanja, u suradnji s ZTSI-jem, slobodno mogu uvrstiti u svoju ponudu.

Uz to, od 20. do 26. lipnja goste ocekuje bogat program uz zanimljiva dogadanja i ugodna iznenadenja.

- "Pazinski vremeplov" najaktivniji ce biti u subotu 25. lipnja, kada ce se inscenirati privodenje sudenje i bijeg Mathiasa Sandorfa, a gosti tih dogadanja bit ce i Varaždinci sudionici njihovog poznatog Špancirfesta, koji su zajedno s Pazinom osmislili neke od programa Dana Julesa Vernea, najavila je Ranka Šepic i dodala da ce tog dana za sav promet biti zatvorene ulice od Trga Male fontane od Kaštela na kojima ce se odvijati programi, a središnji ce se dogadati na Starom trgu do kasno u noc.


Podijeli: Facebook Twiter