Dani J. Vernea: Predstave i avanture za djecu i mlade

Ranka Šepić i Iva Jekić (D. ŠIŠOVIĆ)
Ranka Šepić i Iva Jekić (D. ŠIŠOVIĆ)

Od utorka 3. lipnja do subote 7. lipnja u Pazinu će se po sedamnaesti put održati manifestacija Dani Julesa Vernea, najavile su na konferenciji za novinare Ranka Šepić iz pazinske gradske uprave i Iva Jekić iz LAG-a Središnja Istra.

Program 17. Dana Julesa Vernea, koji je ove godine posebno posvećen djeci i mladima, počinje u utorak 3. lipnja predstavom nadahnutom hrvatskom mitološkom baštinom ""Preko grma, preko trna" u produkciji zagrebačkog Teatra Tirena, koja će se prikazati u 19 sati u pazinskom Kaštelu.

U isti sat u srijedu 4. lipnja u Kaštelu će se otvoriti izložba "Neobično i tajanstveno mjesto" s dječjim likovnim radovima pristiglim na natječaj kojeg je za učenike istarskih osnovnih škola raspisalo pazinsko Društvo Naša djeca.

U četvrtak 5. lipnja će od 17 sati Etnografski muzej Istre biti domaćin radionice za djecu tematski vezane uz izložbu "Dječje igračke iz hrvatske baštine", za kojom slijedi staklopuhačka radionica "Djeca su prijatelji stakla", a u 19 sati će u Sobi Julesa Vernea u prizemlju Kaštela biti predstavljen strip napravljen po pazinskoj epizodi Verneovog romana "Mathias Sandorf".

Veliko finale Dana Julesa Vernea slijedi u subotu 7. lipnja s mnoštvom događaja iz kojih izdvojimo avanturističku utrku "Put oko Pazina u 80 minuta" sa startom u 16 sati; niz dječjih radionica u "Kutku kapetana Nema" od 17 do 21 sat; dječje igre bez granica "Jules Verne ne jadi se" u 18 sati; koncert grupe Veja u 18.30 sati; predstava za djecu Inspirit Junior u 18 sati; te završna inscenacija "Mathias Sandorf u tri čina" u 21 sat, nakon koje će se puštati lampioni prethodno izrađeni u jednoj od dječjih radionica.

Sva su događanja smještena u Kaštel i prilazne ulice, koje će ispuniti i sajam na kome će se nuditi igračke, suveniri i tipični proizvodi središnje Istre, a od popodneva do večeri u sklopu uobičajenog "pazinskog vremeplova" kostimima i eksterijerom taj će se dio grada "vratiti" u sredinu 19. stoljeća.

Za sam kraj dana priređeni su koncerti funk skupine The Foo Birds u klubu Bunker, te rock grupe TTRT u kafiću Duga. Svakoga dana od utorka do subote radit će i zip-line preko Pazinske jame, a u subotu će premijeru imati i "velika ljuljačka" odnosno rope-jump na mostu Vršić. (D. ŠIŠOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter