Dani divljači i rakovica u 28 ugostiteljskih objekata

Predstavljena manifestacija u Turističkoj zajednici (N. LAZAREVIĆ)
Predstavljena manifestacija u Turističkoj zajednici (N. LAZAREVIĆ)

"Gastro proljeće južne Istre" naziv je manifestacije koja je danas predstavljena u pulskoj Turističkoj zajednici, a koju zajednički organiziraju turističke zajednice Grada Pule, Fažane, Vodnjana, Ližnjana i pulsko Udruženje obrtnika.

U sklopu manifestacije koja započinje u četvrtak, 13. ožujka i traje do nedjelje 23. ožujka, ugostitelji s područja južne Istre, kako je navela predsjednica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj, posjetiteljima će nuditi jela s divljači i rakovicama po popularnim cijenama - dva slijeda i čaša vina i vode koštat će 80 kuna, a tri slijeda te čaša vina i vode 120 kuna. Zanimljivo je da će se u manifestaciju, osim restorana, konoba i bistroa, uključiti i pizzerije  koje će nuditi meni od dvije pizze uz dodatak rakovica ili divljači i dvije čaše piva po cijeni od 80 kuna.

Morena Smoljan Makragić, iz Turističke zajednice grada Vodnjan navela je da u manifestaciji sudjeluje 28 restorana, konoba, bistroa i pizzerija koje će nuditi po dva menija - jedan od rakovica, a jedan od mesa divljači. Kako je navedeno, drugi dio "Gastro proljeća" održat će se u travnju, od 3. do 13. travnja kada će se kao namirnice promovirati šparuge i sipe, a za sudjelovanje na ovoj manifestaciji ugostitelji se mogu još uvijek prijaviti. Održat će se i "Gastro jesen" i to u listopadu i studenom.

Ester Jurinović iz pulskog Udruženja obrtnika navela je da je ova manifestacija dobrodošla ugostiteljima da bi svoje objekte popunili i u vrijeme prije te poslije turističke sezone te se, s obzirom da se ona održava prvi puta, na nju odazvao velik broj ugostitelja. Pozvala je sve da dođu i vide što su im dobroga ugostitelji pripremili.

Na kraju recimo da u manifestaciji sudjeluju restorani Amfiteatar, Angelus, Corinne, Karlo, Korta, Marina i Plavi. Konobe koje sudjeluju su Alla Beccacia, Betiga, Bukaleta, Danijela, Feral, Oaza i Vela Nera. U manifestaciji sudjeluju i pizzerie Asterix, Jupiter, Tivoli, Dvi palme, Galiola, Stara konoba i Vodnjanka, a od bistroa Bane, Pompei, Vala, Fasana, Navetta, Taj i Ulika. Dodajmo da je s ugostiteljima dogovoreno da porcije, unatoč nižim cijenama, ne mogu biti manje od uobičajenih. (B. PETROVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.
 


Podijeli: Facebook Twiter