Dani dinosaura u Nacionalnom parku Brijuni

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

U Nacionalnom parku Brijuni ovog će se vikenda, u subotu i nedjelju, održati prva edukativno-zabavna manifestacija Dani dinosaura. Po pristupačnim cijenama može se posjetiti predivno otočje i njegove prapovijesne atrakcije. Posjetiteljima će biti predstavljeni brijunski paleontološki lokaliteti i zanimljivosti te dosadašnja znanstvena otkrića za koja mnogi još uvijek nisu čuli, a vrijedan su dio ovdašnje turističke ponude.

Kuća za brodice

Od luke do Zelenikovca posjetitelji će moći biciklirati i pješačiti Stazom kroz geološku prošlost i steći dojam koliko je vremena prošlo od nastanka Zemlje do pojedinog evolucijskog skoka, sve do danas. Duž staze će biti označena različita geološka razdoblja i pojave važne za nastanak i život dinosaura.

O dinosaurima djeca i roditelji doznat će štošta kroz poučne igre, stručna predavanja, prezentacije i priče prilagođene djeci te znanstvene i edukativne radionice koje će se provoditi na nekoliko lokacija Velikog Brijuna: na Trgu prijateljstva, rtovima Barban i Ploče te u edukacijsko-interpretacijskom centru za posjetitelje "Kuća za brodice". Kreativno-zabavni dio programa uključuje crtanje, bojanje, izradu suvenira na temu dinosaura, face-painting, igre iskopavanja fosila u pješčaniku i ostavljanje otisaka stopala dinosaura u pijesku.

Najam bicikla

Posjetitelji će moći posjetiti i druge kulturno-povijesne lokalitete te uživati u proljetnom krajobrazu NP Brijuna, životinjama i prekrasnoj prirodi. U ponudi će biti i najam bicikala po promotivnoj cijeni od 20 kuna za cijeli dan te drugi sportsko-rekreativni i ugostiteljski sadržaji Nacionalnog parka.

Ulaznice u pretprodaji

Budući da je broj ulaznica ograničen, preporučuje se kupiti ulaznice u pretprodaji ulaznica (50 kuna odrasli, 25 kuna djeca od 4 do 14 godina) u izletničkoj poslovnici NP Brijuni u Fažani od 8 do 19 sati. Rezervacije i informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 525-882 i 525-883. Djeca do četiri godina starosti u pratnji odrasle osobe ne plaćaju ulaznicu.

U subotu će za potrebe manifestacije brod za Brijune isplovljavati iz Fažane u 9, 10, 11.30 i 13.30 sati, a u nedjelju u 10, 11.30 i 13.30, dok će s Brijuna brodovi oba dana kretati u 13, 14, 15, 16 i 17.30 sati. U slučaju lošeg vremena manifestacija će biti odgođena. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter