DanceStar festival: Večeras plesni show u Žatiki

S preksinoćnjeg otvorenja festivala u Zelenoj Laguni
S preksinoćnjeg otvorenja festivala u Zelenoj Laguni

Šesto izdanje međunarodnog DanceStar festivala s više od 4.000 plesača i drugih sudionika, eminentnih koreografa, pedagoga i plesnih zvijezda iz cijelog svijeta pretvorilo je Poreč u međunarodnu prijestolnicu plesne umjetnosti.

I tako će biti sve do nedjelje. Manifestacija je svečano otvorena preksinoć na pješčanoj plaži u Zelenoj Laguni, velikom plesnom povorkom sudionika iz 16 zemalja, atraktivnim plesnim i glazbenim programom. Dobrodošlicu i puno uspjeha svima su poželjeli porečki gradonačelnik Edi Štifanić i Direktor Turističke zajednice Nenad Velenik.

U dvorani Intersport centra u Zelenoj Laguni održava se finalno natjecanje DanceStar Finals - World Dance Masters 2014, tijekom kojeg će biti izvedeno čak 800 koreografija, ali i niz seminara i radionica te cjelodnevna zabava s kulminacijom na večernjim partyjima uz DJ-e. Sudionici se natječu u 13 disciplina i četiri dobne grupe te odmjeravaju snage za titulu najbolje plesne skupine.

Za publiku će posebno atraktivna biti večerašnja završna večer - DanceStar Gala Night s 20 selekcioniranih najboljih koreografija, među kojima su iz Hrvatske zasad one porečkog USB-a i Ritam zone iz Zagreba. Program u sportskoj dvorani Žatika počinje u 20.30 sati, a vodit će ga poznata TV-lica Dorijan Elezović i Mia Kovačić.

Organizator festivala je EOL Solutions, a veliko finale se odvija pod kapom međunarodne plesne udruge European Dance Union. (K. FLEGAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter