Danas uprizorenje živih jaslica u Sv. Lovreču

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Posljednje ovosezonsko uprizorenje živih jaslica sa 170 kostimiranih sudionika dočekat će sve posjetitelje u Svetom Lovreču, na blagdan Bogojavljenja, odnosno Sveta tri kralja, ovog utorka, 6. siječnja od 17 do 20 sati.

Po površini, najveće žive jaslice u Hrvatskoj, primit će sve zainteresirane u svoje okrilje, srednjovjekovne zidine Svetog Lovreča. I ovaj će put Sveta obitelj proći kroz Betlehem, smjestiti se u štalicu, dojahati će tri kralja na plemenitim konjima i pokloniti se malom Isusu. U pratnji i uz stražu rimskih vojnika, moći će se susresti mnoštvo pastira, anđeli, majstori starih zanata, kućanice u pripremi hrane, domaće životinje… Organizator je uz nabrojano izgradio pravo jezero s vodopadom, krušnu peć, a bit će tu i trgovci koji će nuditi autohtone proizvode i prigodne suvenire. Budući da se radi o petoj uzastopnoj, jubilarnoj sezoni uprizorenja, postavljena je i fotografska izložba lokalnog foto-kluba s motivima dosadašnjih jaslica, u galeriji "Placa".

Obitelj Herak izložit će svoje jaslice koje se izrađuju pune 53 godine, a u crkvi Sv. Martina postavljene su i jaslice župljana pod autorskom palicom Vinka Lakovića. Bit će tu i besplatnog kuhanog čaja i vina, a i  sam ulazak u starogradske bedeme Svetog Lovreča je slobodan. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter