Danas u Rovinju počinje Unknown festival

Django Django
Django Django

Nakon pulskih Outlooka i Dimensionsa, Istru čeka još jedan veliki glazbeni festival: u Rovinju će se, u turističkom naselju Amarin, od danas do subote održavati festival Unknown.

Ovaj festival elektronske glazbe može se pohvaliti, za hrvatske prilike, nevjerojatnim nizom najpoznatijih imena suvremene elektronske glazbe. Tako će ljubitelji housea, techna, dubstepa i drugih žanrova u Rovinju moći gledati i slušati izvođače kao što su The Horrors, DJ Koze, Four Tet, Ame, Dixon, Tale Of Us, Tiga, Erol Alkan, Jamie XX, John Talabot, Maceo Plex, Richie Hawtin, Joy Orbison, SBTRKT, Scuba, Disclosure, Django Django, Moderat, Todd Terje i Nina Kraviz.

Novi glazbeni festival nastao je udruživanjem organizatora etabliranih festivala kao što su Hideout, The Warehouse Project i britanski Field Day koji su odlučili na hrvatske plaže donijeti zanimljivu koncepciju indie glazbe s najboljim i trenutno najtraženijim elektronskim, dubstep ili psihodeličnim glazbenicima. Unknown festival ima dvije vrste programa: prvi je koncentriran na nastupe izvođača, bendova ili solo glazbenika, a drugi na nastupe DJ-eva.

Ono što Unknown razlikuje i postavlja stepenicu više od ostalih elektroničkih događanja u zemlji jest činjenica da posjetitelje festivala očekuje pregršt živih nastupa izvođača iz Velike Britanije, Amerike i Australije, koji electro, dubstep, house, r'n'b stapaju s "primljivom" melodijom uz obavezan dašak undergrounda. Unknown ujedno donosi i mnogo DJ-eva za one željne isključivo plesa.

Očekuje se da će festivalom proći, osim više od stotinu izvođača, nekoliko tisuća gostiju. Cijena festivalske ulaznice za žitelje država s prostora bivše Jugoslavije iznosi 430 kuna te je raspoloživa u sustavu Eventima, ali mogu se kupiti i dnevne ulaznice u rasponu od 140 do 180 kuna, ovisno o danu.

Više je informacija dostupno na http://www.unknowncroatia.com/ (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter