Danas Trka za viticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sve popularniju barbansku Trku na prstenac, na koju su uz ostale svoj dolazak potvrdili predsjednik Stjepan Mesic, predsjednicki kandidat Ivo Josipovic te šef SDP-a Zoran Milanovic, a dolazi i zagrebacki gradonacelnik Milan Bandic.

U cetvrtak je u agroturizmu Da Stefania u Draguzetima predstavljen "Prstenac", pjenušavo vino od terana. Ono se kušalo zasebno, ali se serviralo i sljubljeno s tradicionalnim jelima Barbanštine. Kako je rekao enolog Tomislav Plavša, pjenušaca ima koliko i vina, a crni pjenušac nije ništa cudnovato.

- Raritet je da je na bazi cistog terana. Proizvedeno je 120 boca jer ovdje nije rijec o prodaji nego o doprinosu trci. To je proizvod Barbana i Barbanštine, proizvod uzgojen i preraden u Barbanu, kazao je Plavša. Prvu bocu otvorio je sommelier i vinar Sandi Paris, koji je objasnio da se kvaliteta pjenušca medu ostalim mjeri kolicinom pjene, kojom Prstenac ne oskudijeva.

Danas u 17 sati pocinje Trka za viticu, a prethodit ce joj turniri u pljockanju i nogometu. U vecernjim satima posjetitelje ce zabavljati Alen Nižetic, a na streljani Gradišce organizirano je nocno gadanje glinenih golubova.


Podijeli: Facebook Twiter