Danas trce Puljani i gosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas ce svi putovi voditi prema pulskom brodogradilištu. Vec u ranim jutarnjim satima sve ce odzvanjati od djecjih glasova jer ce pulski osnovci trcati utrku na 2 km, a potom ce pred rucak 8 km dugom stazom kroz Uljanik trcati oni malo stariji, profesionalci i rekreativci.

Dakako, rijec je o jedinstvenoj pulskoj atletskoj utrci, onoj za Dan Uljanika koja svake godine okupi više od tisucu natjecatelja. Ove se godine trci 27. izdanje ove utrke za 153. obljetnicu Uljanika. I dok se kod osnovaca traži može li neka škola ugroziti trkace Kaštanjera, koji su osam godina zaredom u svoje vitrine nosili pobjednicki pehar, kod "velikih" naslove najboljih od prošle godine brane Zoran Žilic i Labinjanka Barbara Belušic clanica pulske Istre. I Žilicu i Barbari je to bila druga pobjeda na ovoj utrci.

Trkacki spektakl pocinje mini utrkom na 2 km. Prvi ce s mosta koji spaja Uljanikov otok i kopno u 9.30 sati krenuti djecaci do 10 godina starosti, slijede djevojcice istog godišta i tako sve do 10.55 sati kad ce zadnje na 2 km startati djevojcice do 14 godina. Start glavne utrke, one na 8 km, predviden je s istog mjesta u 11.30 sati, a ocekuje se start ponajboljih hrvatskih trkaca, te gostiju iz Slovenije i Italije. Da sve protekne u najboljem redu, vec tradicionalno brinuti ce organizatori iz RSD Uljanik.


Podijeli: Facebook Twiter