Danas tisuće putnika u pulskoj zračnoj luci


Pulska zračna luka danas ima najveći promet od početka godine. Na pulsku pistu, prema najavi, treba sletjeti 30 aviona iz čitave Europe, koji u dolasku i odlasku trebaju prevesti osam tisuća putnika. Najprometnije je bilo između deset i jedanaest sati a gust promet se očekuje i poslijepodne između 17.55 i 19.15 sati, za kad je najavljeno slijetanje osam aviona. Pored letova na relaciji Pula - Zagreb, kao prvog i posljednjeg u redu letenja, prvi strani avion sletio je u pulsku zračnu luku u 6.15 sati ujutro, dok je posljednji strani let zakazan za 21.40 sati.

Za našeg kasnojutarnjeg posjeta, ispred zgrade zračne luke autobusi su jedan za drugim iskrcavali i ukrcavali putnike, a unutar zgrade kolone turista smjenjivale su se ispred desetak otvorenih checking-ina. Prema riječima Ivana Grujina, koordinatora prometa, te Viktora Dikovića, voditelja službe sigurnosti, upravo je subota najfrekventniji dan u tjednu pa će tako svaka sljedeća donijeti još više turista i aviona.

Očekuje se da će subotama koncem srpnja u pulsku zračnu luku slijetati i po 40 aviona. Pored subote, prometni su još i utorak te donekle srijeda. Nedjeljom obično leti niskotarifni Ryanair.

Najviše aviona danas dolazi iz Rusije, njih 11, i to uglavnom iz Moskve i Sankt Peterburga. Iz Engleske pet, iz Njemačke tri, Ukrajine dva, a po jedan iz Bruxellesa, Helsinkija, Osla, Amsterdama, Pariza, Beograda te dva iz Zagreba. Najviše putnika danas dovoze aviokompanije Thomson, Aeroflot, Transaero i Ryanair.

Krajnje destinacije turista koji su jučer stigli u Pulu jesu Poreč, Rabac, Umag, Medulin i sama Pula. Dio njih je otišao u Portorož, Lipice i Bled u Sloveniji, dok će manji dio ljetovati u Opatiji i Crikvenici. (V. KAPELOTO, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter