Danas starta Al Jazeera Balkans

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ono što se dugo pripremalo i najavljivalo, u petak tocno u 18 sati ce se i dogoditi - Al Jazeera Balkans pocinje s emitiranjem!

Program vodi tim na celu s direktorom Tarikom ?odicem, urednikom vijesti i programa Goranom Milicem i direktorom tehnologije i operacija Miljenkom Logožarom. Bit ce to prvi program ove globalne mreže koji se emitira na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

Iz Al Jazeera Balkans (AJB) porucuju da ce šest sati lokalno produciranih vijesti, intervjua, komentara i analiza, te kvalitetan dokumentarni program AJB-a predstavljaju novo poglavlje u medijskom izvještavanju u regiji.

- Radeci pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane", Al Jazeera Balkans ce svojim neovisnim i nepristranim izvještavanjem donositi neispricane price,- kaže se u objavi. Al Jazeera Balkans ce biti dostupna kod glavnih kabelskih operatera u Hrvatskoj i u regiji, te preko satelita EutelSat.

Svoj program pocinje emitirati iz centralnog studija u Sarajevu te regionalnih centara u Beogradu, Zagrebu i Skoplju. Koristeci se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans ce gledateljima u regiji donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regiji izvještavati gledateljima u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe.

Na Al Jazeera Balkans svatko ce govoriti na svom jeziku. Svi jezici i jezicke varijante koje se govore u regiji ce se koristiti i u programu. Danas u 18 sati program zapocinje Vijestima, nastavlja se dokumentarnim uratkom "Zidovi srama" koji govori o zidovima sagradenim u Sjevernoj Irskoj izmedu katolickih i protestantskih naselja, a u vecernjim satima tu je i dnevni informativni talk show "Kontekst".

Al Jazeera Balkans centar u Sarajevu biti ce smješten na oko 1400 kvadratnih metara prostora, od cega 350 kvadrata zauzima sam TV studio. Dopisnica iz Zagreba je dojucerašnja zaposlenica RTL televizije Ivana Brkic. Ona je samo dio ovece ekipe novinara i tehnickog osoblja iz Hrvatske koji su postali dio Al Jazeera tima. Za Al Jazeera Balkans su izmedu ostalih angažirani Goran Milic - direktor vijesti i programa, Miljenko Logožar - direktor tehnike i operacija, Mirjana Hrga - prezenter, Stipe Sladoljev - sportski producent i prezenter, Lamija Aleckovic - izvršna producentica, Ilija Jandric - programski urednik, Ivana Brkic - dopisnica iz Zagreba, Tanja Novak - programska urednica, Mirsada Begovic - "planning" producentica, Marin Veršic - producent, Mario Kanaet - producent, Tihana ?urda Hren - voditeljica "scheduling-a". Al Jazeera Balkans trenutno ima oko 120 uposlenika, a do naredne godine imat ce ih oko 170. (Siniša PAVIC)


Podijeli: Facebook Twiter