Danas "Solidarnost na djelu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko društvo Crvenog križa danas ce provoditi akciju "Solidarnost na djelu", ne bi li se prikupila materijalna i financijska sredstva za pomoc najpotrebitijim obiteljima s podrucja Pule i Vodnjana te Barbana, Fažane, Ližnjana, Marcane, Medulina i Svetvincenta. Na gradskoj tržnici ce volonteri od 10 do 12 sati prodavati ovjerene bonove s oznakom vrijednosti od jedne i pet kuna, a od 7 do 17 sati moci ce ih se kupiti i u prostorijama Crvenog križa u Nobileovoj 2, gdje ce se prikupljati hrana te higijenske potrepštine.

Vrtici i škole ce takoder biti ukljuceni, pa ce i djeca moci kupiti bonove ili pak pokloniti hranu i higijenske potrepštine. Pozivi za sudjelovanje bit ce poslani i poduzecima s podrucja koje pokriva društvo Crvenog križa Pula. Rabljena odjeca nece se prikupljati, no može ju se donijeti u skladište Crvenog križa u Mažuranicevoj 5, i to svakog cetvrtka od 12 do 17 sati tijekom cijele godine.

Novcem dobivenim od prodaje bonova kupit ce se hrana u vrijeme božicnih blagdana, a humanitarne pakete potrebiti gradani dobit ce tijekom Tjedna solidarnosti, od 8. do 15. prosinca. Socijalni programi društva namijenjeni su onim osobama koje zbog narušenog zdravlja ili starije životne dobi ne mogu samostalno privredivati za život, a kojima sredstva iz drugih izvora (Centra za socijalnu skrb ili socijalnih programa gradova i opcina) nisu dostatna za osnovne potrebe.


Podijeli: Facebook Twiter