Danas se zatvara cesta kroz Novu Vas

Radovi prije početka turističke sezone (E. VELAN)
Radovi prije početka turističke sezone (E. VELAN)

Danas počinje završni dio izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Nova Vas kod Poreča. Komunalno poduzeće Odvodnja objašnjava da se radovi nastavljaju kako bi se do kraja godine iskoristila odobrena financijska sredstva koja su dobivena iz europskih fondova. Zbog nastavka ovih vrlo zahtjevnih radova na komunalnoj infrastrukturi Poreštine županijska cesta koja prolazi kroz Novu Vas i povezuje Višnjan s Porečom od danas će se zatvoriti za sav promet. Cesta kroz Novu Vas će biti zatvorena na dionici od mjesnog groblja do skretanja za naselje Brčići i Brčićku ulicu. Tijekom izvođenja radova promet prema Višnjanu i suprotno će se odvijati zaobilazno preko Kaštelira. Dovršetak radova se očekuje koncem listopada ove godine, što znači da bi radovi trebali potrajati mjesec i pol dana.

Izgradnja kanalizacijskog sustava naselja Nova Vas i okolnih mjesta sufinancirana je u udjelu od 74 posto iz EU fondova, a do sada se izgradilo 61,5 kilometara sustava fekalne odvodnje, što iznosi 99,8 posto predviđenih radova. Nakon što su radovi stali početkom ljetne sezone, preostalo je za izvesti spomenutu dionicu u Novoj Vasi u duljini od 150 metara.

Prema ranijim planovima radovi su trebali biti dovršeni prije ljeta, međutim zbog uvjeta Hrvatskog telekoma za izmještanjem glavnih DTK optičkih vodova koji se nalaze na trasi budućeg kolektora, kao i promjene tehnologije iskopa, radovi su odgođeni za jesen. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter