Danas se otvara 19. Obrtnički sajam

Sajam se održava na prostoru Karoline (N. LAZAREVIĆ)
Sajam se održava na prostoru Karoline (N. LAZAREVIĆ)

Danas, s početkom u 11 sati, svečano se otvara 19. Obrtnički sajam Istre koji će na prostoru pulske Karoline trajati sve do nedjelje. Uz brojne uzvanike na otvorenju sajma sudjelovat će i ministar turizma Anton Kliman koji će u dvorani Hotel&Restaurant Velanera s početkom u 13 sati sudjelovati u razgovoru s obrtnicima Istarske županije na temu problematike radne snage i iskorištenosti turističkih kapaciteta.

Radionica u 18 sati

Sajam prate brojne popratne aktivnosti pa je već danas u 

18 sati na rasporedu prva radionica "Kontrola troškova u osiguranju" koji organizira Vitas Investa iz Pule, društvo za posredovanje u osiguranju i reosiguranju, u suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije i HGK - Županijskom komorom Pula.

Predavači su ovlašteni posrednici u osiguranju Jasmina Blarežina i Mirela Čaušević, a predavanje će se održati u Velikoj dvorani HGK- Županijske komore Pula (Carrarina 5).

Sutra u 11 sati u Obrtničkom domu Udruženja obrtnika Pula (Svete Felicite 5A) održat će se promocija priručnika "Biram poduzetništvo - kako uspješno pokrenuti i voditi vlastiti posao" kojeg će predstaviti Silivija Radulović iz tvrtke "RS Bonum", dok će se u 18 sati održati predavanje "Bespovratna sredstva za poljoprivredu, ruralni turizam, proizvodne i uslužne djelatnosti za obrtnike i poduzeća". Organizatori predavanja su Eurokonzalting, Obrtnička komora IŽ, Udruženje obrtnika Pula i HGK - Županijska komora Pula, a predavači su Ernes Oliva, Patrik Paronić i Ivan Puh.

Sajam je namijenjen obrtnicima i malim poduzetnicima te se organizira na neprofitnoj osnovi stoga je ulaz na njega besplatan. Ove godine ima više izlagača neko ikada - čak 145 iz cijele Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije. Sajam se održava na 740 kvadrata zatvorenog i 540 kvadrata vanjskog izložbenog prostora.  U petak i subotu radi od 10 do 20 sati, a u nedjelju se zatvara u 17 sati, nakon dodjele nagrada. Organizatori sajma su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Županijska komora Pula. Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poduzetništva i obrta, a glavni sponzor Istarska kreditna banka d.d. Umag. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter