Danas se održava Sajam poslova u Istri

S prošlogodišnjeg sajma (N. LAZAREVIĆ)
S prošlogodišnjeg sajma (N. LAZAREVIĆ)

Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula i ove godine, već tradicionalno, organizira Sajam poslova u Istri, ali ovaj put na novoj lokaciji. Sajam započinje svečanim otvaranjem u 11 sati na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Preradovićevoj 1. Na ovogodišnjem, osmom po redu, sajmu sudjelovat će 50-ak izlagača koji će posjetiteljima prezentirati brojne mogućnosti vezane uz tržište rada.

Tijekom dana, od 10.30 do 15 sati, održavat će se i prezentacije tvrtki koje trebaju zaposlenike i zaposlenice, a u sklopu sajma održat će se i završna konferencija projekta "Burza poduzetničkih ideja" u organizaciji Udruge mladih i Alumni FET iz Pule te udruge START UP. U sklopu završne konferencije mladima će se prezentirati potpore za samozapošljavanje, a svoja iskustva prenijet će i dvije korisnice potpora koje su pomoću njih otvorile tvrtke. Planiran je i posjet tvrtki Uniline koja će toga dana otvoriti svoja vrata tražiteljima posla da bi se neposredno upoznali s uvjetima rada.

Prezentacije će održati i šest istarskih tvrtki koje u ovom trenutku trebaju zaposlenike. To su Uniline, Adecco, Transcom Worldwide, Infobip, Namještaj Mima i Valamar Riviera, koje će, svaka u polusatnom izlaganju, posjetiteljima predstaviti svoje poslovanje.

Od 12 do 15 sati održat će se i prezentacije programa "Moj izbor" za učenike, studente i ostale zainteresirane, a koji će im pomoći da naprave samoprocjenu vlastitih interesa i kompetencija te si time olakšaju izbor budućeg zanimanja.

Dolazak na sajam najavio je i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Valja istaknuti da Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava organizira u jutarnjim satima i konferenciju pod nazivom "Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda - Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, obrazovanje odraslih i strukovno obrazovanje i osposobljavanje" koje će se održati danas u 9.30 sati u Visokoj tehničko-poslovnoj školi s pravom javnosti  - Politehnika Pula, u dvorani "Luciano Delbianco". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter