Danas samo vanjskom trakom šijanskog rotora

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Danas u 9.30 sati na šijanskom rotoru u Puli počet će izgradnja retencije u unutrašnjosti kružnog toka, odnosno uređenje sustava odvodnje gornjeg dijela Šijanskog sliva. Početku radova prisustvovat će pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić te njegov zamjenik Danko Holjević.

Cilj ovog zahvata je rješavanje problema plavljenja cestovnog čvorišta na državnoj cesti D-66, manipulativnih i parkirališnih površina u njegovoj blizini te stambenih i gospodarskih građevina koje se nalaze neposredno uz državnu cestu. Radovi obuhvaćaju izvedbu retencijskih građevina, otvorenih jaraka, upojnih bunara, cijevnih propusta te drenažnih sustava čija je osnovna namjena smanjenje vrha vodnog vala za vrijeme intenzivnih oborina. Vrijednost investicije iznosi 35,8 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske vode.

Zbog radova, danas će unutarnja prometna traka kružnog toka biti zatvorena za sav promet od jutarnjih sati, dok će se normalno prometovanje ponovno uspostaviti u poslijepodnevnim satima, a promet će regulirati djelatnici prometne policije. Uz unutarnju prometnu traku, zatvoren za promet bit će i odvojak koji iz smjera Velog Vrha vodi prema Ulici 43. istarske divizije (Kaufland). Kako su svi prilazi velikom rotoru na ulazu u grad dvotračni, za promet će se zatvoriti njihova lijeva prometna traka prije samog ulaska u rotor, odnosno kružnom toku će se prilaziti samo desnim prometnim trakom.

Od drugog ponedjeljka, 7. prosinca, privremenom regulacijom prometa unutarnja će prometna traka rotora ponovno biti zatvorena, dok će se vozila preusmjeriti na vanjsku prometnu traku. Privremena regulacija prometa na snazi će biti 18 mjeseci, do kada je previđeno trajanje radova. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter