Danas referendum za Srd

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Dubrovniku se danas održava referendum na kojem se gradani izjašnjavaju jesu li za gradnju igrališta za golf s vilama, hotelima i apartmanima na platou brda Srd. Za uspjeh je kljucan izlazak više od 50 posto dubrovackih biraca.

Dubrovcani se na referendumsko pitanje, koje glasi "Jeste li za usvajanje urbanistickog plana uredenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srd?", izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora "za" ili "protiv".

Da bi referendum uspio, na njega se treba odazvati više od 50 posto dubrovackih biraca, od njih 37.952 s pravom glasa.

Po podacima Povjerenstva za provedbu referenduma, glasuje se na 59 glasackih mjesta, a podaci o odazivu bit ce objavljeni u 11 i 16 sati. Referendum se održava od 7 do 19 sati.

Izgradnja golf parka na Srdu proteklih godina izazvala je dosta polemike u Dubrovniku, a Gradanska inicijativa Srd je naš, koja se tomu protivi, organizirala je prikupljanje potpisa za referendum od 1. do 15. veljace. Skupljeno je 9.085 potpisa biraca, koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim te je donijelo odluku o održavanju lokalnog referenduma.

Dubrovacko Gradsko vijece je pocetkom travnja odlucilo je da se referendum održi 28. travnja te je Grad Dubrovnik osigurao 300 tisuca kuna za njegovu provedbu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter