Danas Rade Šerbedžija predaje u kinu Valli


Poznati filmski i kazališni glumac Rade Šerbedžija danas će, s početkom u 12 sati u pulskom kinu Valli, održati predavanje polaznicima i voditeljima RED-a, filmske i postprodukcijske radionice za digitalnu generaciju, a tom će prilikom mladim nadama filmske kinematografije udijeliti savjete iz struke i svog višedesetljetnog iskustva rada na filmu diljem Europe i svijeta.

Radionica RED je kreativna radionica osmišljena u suradnji Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Velikoj Britaniji, uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Polaznici radionice mahom su mladi filmofili koji će do idućeg četvrtka, 24. srpnja, zajedno s dvoje renomiranih predavača iz svijeta filma - scenaristicom Hajdanom Baletić i VFX umjetnicom Klaudijom Cermak – provjeriti koja su najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti kriju li se u njima buduće zvijezde digitalne kinematografije.

- Učenici RED radionice ne samo da imaju mogućnost raditi s najsuvremenijom tehnikom već  koriste svoju maštu da kreiraju svoj prvi film i ostvare se u svim ulogama čime će iskusiti slabosti i prednosti filmskog stvaralaštva, objašnjava filmska stručnjakinja Hajdana Baletić.

Voditelj i suosnivač RED-a Dado Valentić kaže da ove godine imaju izuzetno bogat program, pa tako i internacionalne i domaće zvijezde među kojima su Rade Šerbedžija kao i glavne glumce filma Šegrt Hlapići. "RED radionica ove se godine definitivno uspjela pozicionirati među vodeće filmske radionice u svijetu jer će učenici imati prilike raditi s novom Red carbon Dragon kamerom kojih ima samo pet na svijetu, naglasio je Valentić. Radionicu RED-a Pulski filmski festival ugostio je drugu godinu za redom. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter