Danas prosvjed u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini se da su napuci ministara da obustave prosvjed u Rijeci postigli kontrareakciju - Rijeka ce danas disati dahom prosvjeda, na ulice ce, tocnije na Trg 128. brigade Hrvatske vojske, u pet minuta do podne izaci ne samo radnici, nego i nezaposleni, studenti, umirovljenici - svi koji su nezadovoljni uvjetima života u Hrvatskoj i svi koji ne vide bolju buducnost bez radikalnih promjena.

- Bit ce nas više no što smo mislili prošloga tjedna, najavili su jucer organizatori ovog prosvjeda, odnosno Jadranka Tomašic, glavna povjerenica ureda SSSH-a Primorsko-goranske županije, koja je jucer održala vec trecu presicu na temu najave današnjeg prosvjeda. Predstavnici 12 granskih sindikata udruženih u SSSH (svi osim Sindikata zdravstva) jucer su docekali novinare s transparentom "Radnici zajedno - Rijeka 7. travnja 2010". Potporu današnjem prosvjedu jucer su dali i predstavnici sekcija mladih sindikalaca pri SSSH-u, clanovi plenuma studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci, ali i rijecki rockeri.

- Svjedoci smo uplitanja ministara u naš prosvjed, mislili su da ce nas ušutkati, ali još su nas više razljutili, kazao je jucer sindikalni povjerenik u 3. maju Juraj Šoljic, dodavši da su upravo ?uro Popijac i Božidar Kalmeta svojim izjavama o tome da ce prosvjed trecemajaca odbiti ulagace, potaknuli radnike ovog brodogradilišta da se u još vecem broju prikljuce prosvjedu i mimohodu.

- Nakon naputaka ministara da bojkotiramo prosvjed prikljucit ce nam se i oni trecemajci koji isprva nisu to planirali. Predsjednik Uprave 3. maja Edi Kucan, po direktivi Vlade, morao nam je zabraniti okupljanje u krugu tvornice i nošenje logotipa brodogradilišta tijekom mimohoda. Zato cemo se u 10 sati naci na istocnoj rampi, izvan žice, i odatle krenuti k Trgu 128. brigade, kazao je Šoljic.


Podijeli: Facebook Twiter