Danas presuda za krvavi obračun u Labinu

Hrvoje Vukelić, skroz lijevo (M. ANGELINI)
Hrvoje Vukelić, skroz lijevo (M. ANGELINI)

Na jučerašnjem suđenju na Županijskom sudu u Puli svoj iskaz dala su sva trojica okrivljenika, Labinjani Hrvoje Vukelić (31) zvani Vuki, Sejad Hušidić (32) zvani Sejo i Puljanin Robin Horvatek (22). Drugo i trećeokrivljenici se nalaze u zatvoru gdje izdržavaju kazne, a izlaze u listopadu i studenom ove godine, dok se Vukelić brani sa slobode. Njihovi branitelji i optužba su nakon iskaza iznijeli završne riječi, a sudac Zdravko Garić je odredio objavu presude za danas.

Vukelić je gotovo dva sata iznosio obranu i odgovarao na pitanja. Iznio je detalje koji se u nekim dijelovima nisu poklapali s izjavom koju je dao pred istražnim sucem u travnju 2011. godine. Naime, Vukelić je kao najvažnije naveo da ne odgovara istini navod optužnice da je Horvateku stavio nož pod vrat već da je nož u njega usmjerio kada je bio na metar od njega.

- Horvateka sam sreo dok sam išao u vrt obrađivati češnjak i sa sobom sam imao nož. Budući da mi je desetak dana prije prijetio u dva navrata, zbog bojazni za sebe htio sam s njim to raščistiti. Da pokažem da se znam braniti, izvadio sam nož i zaprijetio, no nisam mu ga stavio pod grlo, već sam bio nešto dalje od njega. Nakon toga on je otišao, ali se ubrzo vratio s Hušidićem. Zvali su me da dođem do njih, ali i da usput spremim "čakiju", što sam i učinio.

Čim sam došao do njih, Horvatek me udario šakom u glavu, pao sam na tlo, a onda su me obojica počela mlatiti rukama i nogama. Uspio sam izvući nož, ali su mi ga uspjeli izbiti iz ruku. Kada su me prestali tući, uzeo sam nož, a oni su otišli. Nož sam spremio u džep i krenuo prema kući te sam vidio da me obojica, u sačekuši, naoružani palicama čekaju kraj garaže. Molio sam ih da odustanu i da odu, no oni su me napali i udarali palicama.

Uspio sam izvaditi nož iz džepa i mislim da sam Horvateka prvog ubo nakon čega mi je nestao iz vidokruga, a potom i Hušidića. U sukobu su mi palicama slomili ruku, kaže Vukelić. (M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter