Danas predstavljanje sedam autora, sutra zbirke priča

Na natječaj su ove godine pristigle 33 priče (M. RIMANIĆ)
Na natječaj su ove godine pristigle 33 priče (M. RIMANIĆ)

Već tradicionalni susret ponajboljih pisaca znanstvene fantastike i fantazije iz jugoistočne Europe, Festival fantastične književnosti održat će se danas u pazinskom Kaštelu i sutra u Čakavskoj kući u Žminju. Na 15. festivalu će u petak s početkom u 20 sati sedam autora predstaviti nova žanrovska izdanja iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Milena Benini iz Zagreba predstavit će romane "Da En" i "Prodavač snova", Aleksandar Žiljak iz Zagreba zbirku priča "Srce od stakla", Danijel Bogdanović iz Pleternice roman "Noćni vlak za Dukku", Daria Keršić iz Zagreba roman "Moć Albiura", Saša Šebelić iz Medulina roman "Crobotica", Tihomir Jovanović iz Beograda zbirku priča "Palisade i čadori", Dragić Rabrenović iz Bijelog Polja zbirku festivala fantastične književnosti Refesticon, a Davorin Horak iz Zagreba nova izdanja nakladnika Hangar 7. Moderator nastupa i predstavljanja novih žanrovskih izdanja bit će Davor Šišović.

U subotu će u Žminju s početkom u 19 sati čak 16 autora predstaviti zbirku priča "Arheološke priče" što je ujedno tema ovogodišnjeg festivala. Književnoj će večeri prisustvovati Danijel Bogdanović, Ernest Sanders, Goran Skrobonja, Marko Fančović, Milena Benini, Saša Šebelić, Vanja Spirin, Zoran Vlahović, Dragić Rabrenović, Maja Orešković Igrić, Tamara Babić, Aleksandar Žiljak, Igor Rendić, Vladivoj Lisica-Fox, Jasmina Blažić, Hrvoje Prćić te moderator i urednik zbirke Mirko Grdinić.

Na natječaj ovogodišnjeg Festivala fantastične književnosti stigle su 33 priče među kojima je za objavljivanje u zbirci "Arheološke priče" odabrano 19 najboljih. Ulaz na događanja je besplatan, a festival organizira pazinska udruga Albus u suradnji s Gradom i Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu, Muzejem grada Pazina i općinom Žminj. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter